Hondenbezitters zijn de meest GELUKKIGE mensen ter wereld, de wetenschap bevestigt dit - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hondenbezitters zijn de meest GELUKKIGE…
Oorreiniging: dit zijn de meest effectieve methoden die je thuis kunt doen 15 foto's die met meer dan duizend woorden tonen hoeveel genegenheid een huisdier ons kan geven

Hondenbezitters zijn de meest GELUKKIGE mensen ter wereld, de wetenschap bevestigt dit

6.762
Advertisement

We hebben het vaker horen zeggen, maar het is geen cliché: de hond is de beste vriend van de mens en er zijn geldige redenen om dit te ondersteunen. Mensen kunnen namelijk met geen ander dier relaties en verbindingen opbouwen die vergelijkbaar zijn met honden.

Vertrouwen, genegenheid, loyaliteit en een enorm vermogen om steun te geven, om zelfs de donkerste momenten op te vrolijken: dit en nog veel meer kan een hond doen, en wie het geluk heeft - of heeft gehad - dat hij er een naast zich heeft, weet dit.

Degenen die dol zijn op katten willen dit niet graag horen, maar een onderzoek door de Universiteit van Chicago heeft aangetoond dat honden - veel meer dan katten - de mensen die ze aan hun zijde hebben echt kunnen verbeteren. Laten we eens kijken waar het om gaat.

foto: Maxpixel

De studie, uitgevoerd met steun van de General Social Survey, heeft de deelnemers langere tijd gevolgd in hun gewoonten en de gebeurtenissen geanalyseerd die hun dagelijks leven en hun sociale of interpersoonlijke relaties kenmerkten.

Uiteindelijk waren de cijfers duidelijk. 36% van de hondenbezitters zei dat ze "erg gelukkig” waren, terwijl hetzelfde niet kan worden gezegd voor mensen die met katten leven, waarvan slechts 18% “erg gelukkig" was. Wie zowel een kat als een hond bezit, zei daarentegen dat hij minder gelukkig was dan mensen die alleen een hond bezitten.

Het onderzoek ging vervolgens verder en onderzocht andere aspecten van mensen die met honden of katten leefden. Volgens wat er naar voren is gekomen, zijn de mensen die honden als vierpotige vrienden hebben gekozen meer geneigd om extravert te zijn in sociale relaties, meegaander en over het algemeen tevreden.

Dat niet alleen. Uit het onderzoek bleek dat hondenbezitters gemiddeld meer fysieke activiteiten doen en meer dan 30 km per week lopen, duidelijk gestimuleerd door de gebruikelijke wandeling met hun dieren. Een gezonde oefening, evenals een manier om buiten te zijn en verbonden te blijven met wat er om ons heen is, en om meer mogelijkheden te hebben om met anderen te communiceren.

Volgens de meeste mensen die met honden leven, worden deze dieren dan ook beschouwd als echte familieleden, die - met hun eenvoudige aanwezigheid - in staat zijn om hen te ondersteunen en te troosten op moeilijke momenten, en om hen te vermaken door de emotionele stress te verlichten.

Advertisement
foto: DoDLive

Ten slotte toonde het onderzoek ook aan dat hondenliefhebbers eerder geneigd waren om te trouwen en een gezin te stichten, en ervoor te kiezen om een hond te nemen, ook met kinderen thuis.

Het is uiteraard duidelijk dat het hebben van een hond als vriend niet alles is om gelukkig te zijn. Blijkbaar kan het echter het dagelijks leven, de moeilijke momenten en - in het algemeen - de perceptie van de wereld aanzienlijk verbeteren. Wat vind jij? Heb je zin gekregen om een hond te adopteren, of blijf je voor altijd trouw aan je kat?

Source:

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/08927936.2016.1152721

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt