Azijn is een waardevolle bondgenoot voor het welzijn van onze voeten: enkele tips om er optimaal gebruik van te maken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Azijn is een waardevolle bondgenoot…
Waarom sommige mensen de moed niet hebben om uit elkaar te gaan terwijl de relatie al voorbij is Ouders en kinderen die grenzeloos onbeschoft zijn: 15 absurde maar helaas echte foto's

Azijn is een waardevolle bondgenoot voor het welzijn van onze voeten: enkele tips om er optimaal gebruik van te maken

Door Skip Tromp de Haas
24.390
Advertisement

Azijn wordt veel gebruikt in het huishouden. In de keuken en als natuurproduct om de vaat en oppervlakken mee te reinigen en om vieze geurtjes te verwijderen. Maar azijn heeft ook vele andere, niet heel erg bekende eigenschappen.

Niet iedereen weet bijvoorbeeld dat het echt net een elixer is waarmee je je voeten weldadig kan verzorgen. Als je ze weekt in een oplossing waar ook azijn in zit dan neemt dat vermoeide gevoel af en verdwijnen onooglijkheden op de huid. Hier zijn nog een aantal andere manieren waarop azijn kan helpen je voeten in goede conditie te houden. 

1. Het werkt goed tegen voetschimmel.

Voeg aan warm water 1 eetlepel zout toe, een half kopje witte wijnazijn en laat je voeten in het water glijden. Wrijf met een in azijn gedoopt wattenbolletje over het gedeelte waar de schimmel zit. Laat het dan gewoon drogen in de lucht. Dit alles vermindert huidschilfers en jeuk. Win altijd eerst medisch advies in alvorens hieraan te beginnen.

2. Het is een uitstekende schimmeldoder.

Laat het water zo warm worden als aangenaam is, voeg 1 kop witte wijnazijn toe en laat je voeten er 15 minuten inzitten. Met dit mengseltje is de groei van bacteriën op je nagels te verminderen en doet het tevens dienst als schimmelbestrijder. Het is altijd verstandig om voor een definitieve oplossing, ook contact met een arts op te nemen.

foto: Pxhere

3. Vermoeidheid verminderen

Na een lange wandeling kan (spier)pijn gemakkelijk en doeltreffend worden verlicht door een mengsel klaar te maken dat bestaat uit: 1 kop azijn, 1 kop Epsomzout, een halve kop gedroogde lavendelblaadjes en 1 kop zeezout. Om dit te bereiden moet je voldoende water hebben (op een temperatuur die je kan verdragen) om een kuip mee te vullen, de ingrediënten toevoegen en roeren.

4. Onooglijkheden behandelen

Met azijn kan je kleine huidprobleempjes zoals eelt en kloofjes verminderen of zelfs verwijderen. De dingen die je nodig hebt: 7 liter warm water, een puimsteen, 20 druppels etherische lavendelolie, 1 kop witte wijnazijn. Laat je voeten 15 minuten weken en gebruik daarna een puimsteen om dode huidcellen te verwijderen en de gebieden waar het 't ergst is goed te schuren. Heb je een droge huid? Het advies is dan om een hydraterende crème te gebruiken indien je een droge huid hebt.

Het is bijna niet te geloven dat een beetje azijn een oplossing kan vormen voor zoveel problemen. Vaak zijn toch de simpelste dingen het effectiefst!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt