Deze mensen maken speciale thermische manden om zwerfhonden warm te houden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze mensen maken speciale thermische…
Het verhaal van Pete: de dappere hond die zijn familie van een beer heeft gered Deze wandelaarster redt een gewonde hond en draagt hem 10 km op zijn schouders

Deze mensen maken speciale thermische manden om zwerfhonden warm te houden

Door Janine
2.488
Advertisement

Zuid-Amerika wordt bijna altijd geassocieerd met warme, zo niet verzengende klimaten, maar zelfs in dit deel van de wereld komt vroeg of laat de winter. In het koudste seizoen kunnen de temperaturen een paar graden onder nul dalen, dus de omstandigheden worden erg moeilijk voor degenen die op straat leven.

Veel zwerfhonden hebben bijvoorbeeld niet het geluk om een huis te hebben, maar sommige goedhartige mensen hebben thermische schuilplaatsen gebouwd om hen tegen de kou te beschermen.

We bevinden ons in Santiago de Chile, de hoofdstad en niet in de laatste plaats de grootste stad van het land. Ook hier is het probleem van zwerfdieren bijzonder wijdverbreid. Gelukkig is het tegelijkertijd een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken en de gevoeligheid heeft gewekt van veel inwoners, die actie hebben ondernomen om hun steentje bij te dragen.

foto: Facebook

Ondanks dat ze niet in staat zijn om elke zwerfhond die in het grootstedelijk gebied circuleert, mee naar huis te nemen, hebben burgers besloten toch iets te doen om ervoor te zorgen dat deze arme wezens worden beschermd tegen een bijna onvermijdelijk lot.

Met behulp van dozen werden manden gemaakt die werden bekleed met vuilniszakken om ze ook waterdicht te maken. De ondergrond van de kleine “huisjes" is bovendien voorzien van een speciaal thermisch en reflecterend materiaal, dat het mogelijk maakt om overdag oververhitting te voorkomen en 's nachts tegen vorst te beschermen. De binnenkant van de schuilplaatsen werd vervolgens opgevuld met kussens en dekens, zodat de honden comfortabel en warm kunnen liggen.

foto: Facebook

De foto’s van deze comfortabele "hondenhotels" zijn op internet te vinden, ze zijn viraal gegaan en zijn heel vaak gedeeld. Soms is er maar heel weinig nodig om het verschil te maken: een gebaar van vriendelijkheid en wat initiatief garanderen een betere kwaliteit van leven voor honden die geen familie hebben.

We hopen dat dit idee veel mensen kan inspireren om hetzelfde te doen in hun eigen stad. Ook dit is een manier om liefde en respect voor dieren te tonen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt