Dit meisje adopteert alleen oudere honden uit asiels en geeft hen de laatste jaren van het leven genegenheid en warmte - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit meisje adopteert alleen oudere honden…
Vaak zijn mensen die niet gelukkig zijn met zichzelf, onaardig tegen anderen Dankzij zijn intuïtie redde deze jongen een 8-jarig meisje van een poging tot ontvoering

Dit meisje adopteert alleen oudere honden uit asiels en geeft hen de laatste jaren van het leven genegenheid en warmte

Door Janine
21.917
Advertisement

Voor een hond zorgen is veel meer dan hem te eten geven en dagelijks wandelen. Als je een van deze viervoeters aan je zijde hebt, moet je het als een echt familielid beschouwen. De reden is eenvoudig: deze wezens hebben het nodig, omdat ze, veel meer dan veel andere dieren, erin slagen een empathische band met mensen op te bouwen die gewoonweg uniek is.

Om deze reden is het voor hen in opvangplaatsen of asiels altijd moeilijk om een balans en sereniteit te vinden. Vooral voor ouderen of zieken is het echt triest om te bedenken dat ze hun laatste dagen zullen doorbrengen in een structuur die voor hen onbekend is. In Italië is er een meisje dat heeft besloten er alles aan te doen om deze speciale honden te helpen.

via: Today

Haar naam is Debora Rizzo en ze is een vrijwilligster die, om unieke momenten te geven aan veel honden die een hoge leeftijd hebben bereikt, bedacht om alleen de oudere honden uit de asiels te adopteren. Deze 30-jarige is een echte hondenliefhebster en is al jaren actief in de wereld van vrijwilligerswerk voor dakloze dieren.

Oudere honden zijn honden die over het algemeen niemand wil adopteren, behalve Deborah. Het meisje wil eigenlijk geen puppy's, maar neemt het liefst oudere en vaak zieke vierbenige vrienden mee. Als ze kan, neemt ze er een mee naar huis, zoals ze bijvoorbeeld deed met Nike, een 14-jarige hond die ongeveer een maand bij haar bleef voordat hij stierf.

Advertisement

Een korte periode, natuurlijk, voor een situatie die zeker niet makkelijk is, maar die Debora, dankzij haar mooie gebaar, heeft verbeterd, waardoor het dier een beetje rust in zijn laatste dagen heeft gekregen. En na Nike waren er nog veel meer. Net als de ouderen hebben de honden die Debora meeneemt goed gemarkeerde karaktereigenschappen, die het meisje vaak besluit te vervullen.

Elk van hen heeft een ander verhaal achter de rug en als ze sterven, is dat altijd pijnlijk. Debora is zich er echter van bewust dat ze alle honden onvergetelijke en liefdevolle dagen of maanden heeft gegeven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt