Het verhaal van Pete: de dappere hond die zijn familie van een beer heeft gered - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het verhaal van Pete: de dappere hond…
In dit verpleeghuis dragen de medewerkers pyjama's om ouderen zich thuis te laten voelen Deze mensen maken speciale thermische manden om zwerfhonden warm te houden

Het verhaal van Pete: de dappere hond die zijn familie van een beer heeft gered

Door Janine
1.751
Advertisement

Honden zijn de liefste en meest trouwe wezens in het dierenrijk, ze staan in elke situatie altijd naast hun baasjes en familie. Een hond is niet alleen de beste vriend van de mens, maar nog veel meer: een vriend met wie je kunt rennen, slapen, knuffelen en het kan soms zelfs een therapie tegen pijn en angst zijn. Kortom, een hond is echt een kostbaar bezit om voor te zorgen. Pete, een 14-jarige Engelse setter, was al deze dingen voor zijn menselijke familie - Stephen Parisi en Cathi Henn, een stel uit New York.

via: BBC
foto: Twitter

Stephen en Cathi verklaarden dat ze Pete hadden geadopteerd toen de arme hond te oud was geworden om deel te nemen aan de jacht. Pete was niet alleen een trouwe metgezel, maar ook de beschermengel van dit jonge stel, die letterlijk gered zijn door de moed van deze Engelse Setter.

Het verhaal waarvan Pete de hoofdrolspeler en held is, speelt zich af in het Monksville Reservoir in New Jersey (VS). Het stel ging op excursie naar het kunstmatige meer toen enkele van de andere honden die hen vergezelden vertrokken om het gebied buiten het aangegeven pad te verkennen. Helaas vonden ze onderweg een nare verrassing: een zwarte beer overrompelde hen.

foto: Cathi Henn

Stephen en de honden bevonden zich zonder een mogelijke ontsnappingsroute, maar dankzij de snelle tussenkomst van de hond Pete wisten ze te ontsnappen en in veiligheid te komen. Hun baasje, Stephen, kwam terug om de beer te laten schrikken, maar op dat moment was Pete al ernstig gewond. Het stel bracht hem vervolgens onmiddellijk naar een dierenarts zodat hij de nodige behandeling kon krijgen. Helaas toonde de resonantie ernstige schade aan de wervelkolom en een hond van zijn leeftijd had nooit een operatie van die omvang kunnen ondergaan. De oude Pete zou nooit meer in die omstandigheden hebben kunnen lopen.

Diezelfde middag besloten Stephen en Cathi met een zwaar hart en vol tranen om Pete te laten gaan en een einde te maken aan zijn lijden.

Een levendige hond, ondanks zijn hoge leeftijd, die zijn familie tot het laatst verdedigde en die zijn laatste uren leefde als een ware held en beste vriend.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt