Wandelen is een natuurlijk medicijn: het is goed voor het hart, het vermindert stress en laat je langer leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Wandelen is een natuurlijk medicijn:…
Zussen zijn veel meer dan hartsvriendinnen, ze zijn één ziel in twee lichamen Ze vindt haar hond na 8 jaar, het ontroerende verhaal van deze vrouw en haar Chihuahua Maya

Wandelen is een natuurlijk medicijn: het is goed voor het hart, het vermindert stress en laat je langer leven

19 Augustus 2019 • Door Janine
3.308
Advertisement

De Griekse arts Hippocrates wordt door iedereen de vader van de geneeskunde beschouwd en in feite blijken veel van zijn overtuigingen ook vandaag de dag nog zeer waardevol te zijn, ondanks de vele eeuwen en wetenschappelijke studies die ons van hem scheiden. Een van zijn theorieën was bijvoorbeeld dat wandelen het beste medicijn was dat een arts kon voorschrijven.

Ook vandaag is de wetenschappelijke wereld niet van gedachten veranderd: lange wandelingen maken is goed voor lichaam en geest.


foto: Unsplash

Ten eerste is wandelen goed voor het zicht. Door een wandeling te maken, vooral in groene ruimtes, ontspannen we onze ogen door ons vooral te concentreren op verre objecten, in tegenstelling tot wat we het grootste deel van de dag doen.

De effecten op spierspanning en gewicht mogen niet worden onderschat: gemiddeld 30 minuten wandelen per dag, gecombineerd met een gezond dieet, stelt je in staat je gewicht onder controle te houden, bevordert het spieruithoudingsvermogen en verbetert de toestand van de gewrichten.

Lopen is goed voor het hart: het is een spier, dus hoe meer we trainen, hoe gezonder het zal zijn. Een wandeling verhoogt de hartslag geleidelijk, waarbij het hart wordt getraind zonder het te veel te belasten.

Bovendien heeft lopen ook invloed op de niveaus van endorfines, wat gunstig is voor de immuunafweer, die onder druk staat door angst en stress.

foto: Unsplash

Om nog maar te zwijgen over de voordelen voor de gemoedstoestand: een regelmatige wandeling is een wondermiddel voor creativiteit en voor helderheid van gedachten, het contrasteert depressieve toestanden en houdt het schadelijke mechanisme van “malen" weg wat ons ongelukkig maakt.

Uiteindelijk kunnen we concluderen dat lopen het leven verlengt. Volgens de wetenschappers kan 25 minuten wandelen per dag 7 jaar extra leven opleveren. Zullen we meteen maar beginnen?

Source:

Tags: SportWelzijn
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt