In dit verpleeghuis dragen de medewerkers pyjama's om ouderen zich thuis te laten voelen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In dit verpleeghuis dragen de medewerkers…
Dit is waarom de Maagd het meest intelligente teken van de hele dierenriem is Het verhaal van Pete: de dappere hond die zijn familie van een beer heeft gered

In dit verpleeghuis dragen de medewerkers pyjama's om ouderen zich thuis te laten voelen

Door Janine
3.647
Advertisement

Zorgen voor de behoeften van ouderen is een voldoening gevende, tevreden stellende, maar zeer delicate taak. Dit is wat de overgrote meerderheid van gezondheidsmedewerkers die zich bezighouden met dag- en nachtzorg voor patiënten op hoge leeftijd in duizenden verpleeghuizen zou vertellen. Om de oude dag van mensen die de zogenaamde derde leeftijd leven waardiger te maken, bedenken veel verpleeghuizen geavanceerde methoden voor een vrediger en gelukkiger verblijf.

In het Verenigd Koninkrijk is er een plaats genaamd Old Vicarage Nursing Home die een heel eenvoudig en effectief idee heeft gehad om oudere patiënten op hun gemak te stellen, vooral 's nachts, het moeilijkste moment van de dag voor mensen met ziektes zoals Alzheimer. De gebruikte methode is gebaseerd op de zogenaamde "vlinder verzorgingsmethode" (The Butterfly Model of Care), gebaseerd op de empathie en positieve emoties van de patiënten, die op de eerste plaats staan.

Medewerkers in de gezondheidszorg moeten daarom comfortabele kleding dragen om de ouderen op hun gemak te stellen, waardoor ze zich minder ongelukkig voelen als ze in een verpleeghuis zijn.

Dankzij de waarde van de empathie en emoties van de vlindermethode kan zelfs het eenvoudig dragen van comfortabele en warme pyjama's van het liefdevolle personeel de emotionele toestand van de oudere patiënt verbeteren, met uitstekende resultaten op het humeur en het geluksniveau van de bewoners en hun geliefden die hen komen bezoeken. Zo maakt het Britse instituut de balans op van deze nieuwe methode:

"Het dragen van vrijetijdskleding maakt deel uit van een methode voor het deïnstitutionaliseren van de omgeving waarin de bewoners leven. Het betekent dat het verpleeghuis niet langer lijkt op een instelling voor zowel personeel als bewoners, wat helpt het type negatief gedrag te verminderen dat kan optreden in dit soort omgevingen. We vonden het gemakkelijker om bewoners aan te moedigen om 's nachts terug naar bed te gaan wanneer het personeel kamerjassen en pyjama's droeg."

Een prachtig initiatief dat zorgt voor onze grootouders verspreid over de vele verpleeghuizen over de hele wereld die gewoon een glimlach en warme pyjama nodig hebben om zich geliefd te voelen, net als thuis.

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt