De ongelooflijke gunstige eigenschappen van laurier: een plant die goed is voor onze gezondheid - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De ongelooflijke gunstige eigenschappen…
Veel zoenen helpt je om af te vallen en fit te blijven: dit is waarom Het belang van zwijgen om geen energie te verspillen en onze emoties terug te winnen

De ongelooflijke gunstige eigenschappen van laurier: een plant die goed is voor onze gezondheid

3.580
Advertisement

Op grote schaal gebruikt als kruid in de keuken, is laurier een plant met talloze en ongelooflijk gunstige eigenschappen. Bekend en gebruikt sinds de oudheid in het Middellandse-Zeegebied, is deze plantensoort uitstekend tegen bacteriën, bevat antioxidanten en kan zout op een waardige manier vervangen als smaakmaker voor voedingsmiddelen.

Hier is hoe en op hoeveel manieren laurier een waardevolle en dagelijkse bondgenoot voor de gezondheid kan worden.

foto: Wikipedia

Laurier kan blaasontsteking, artritis, vasthouden van vocht, huidinfecties, hoofdpijn, oorinfecties, vermoeidheid, zwelling, roodheid, premenstruele symptomen en diabetes voorkomen en verlichten. Het heeft een hoog vezelgehalte, vitamine A, B en C, is rijk aan kalium, magnesium, ijzer en tal van stoffen die nuttig zijn bij het tegengaan van de proliferatie van kankercellen (cafeïnezuur, catechine, quercetine, eugenol).

Er zijn veel manieren om de actieve ingrediënten van deze plant in te nemen en een daarvan is door middel van infusie. Door 6 laurierblaadjes in 250 milliliter kokend water te gieten, ontstaat een soort thee die moet worden afgekoeld en vervolgens 's ochtends als je wakker wordt, of' s avonds voordat je naar bed gaat, moet worden opgedronken. De plant kan ook worden gebruikt om etherische oliën voor persoonlijk gebruik te produceren, of als "badzout" met een ontspannend en regenererend effect.

foto: Pixabay

Laurier is effectief om roos te bestrijden, als insectenwerend middel, als een remedie tegen symptomen van griep en verkoudheid, voor huidirritaties, als een kalmerend middel tegen stress en angst.

Ondanks het feit dat het een natuurlijke en positieve substantie voor welzijn is, is het raadzaam om altijd je arts om advies te vragen voordat je het gebruikt, om problemen als gevolg van contra-indicaties te voorkomen. Laurier moet worden vermeden tijdens zwangerschap of borstvoeding, en bij aanwezigheid van hart- of nierziekten. Een belangrijke waarschuwing is om de plant in kwestie nauwkeurig te onderscheiden van zijn giftige tegenhanger, namelijk de oleander, die alleen een sierplant is.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt