Het belang van zwijgen om geen energie te verspillen en onze emoties terug te winnen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het belang van zwijgen om geen energie…
De ongelooflijke gunstige eigenschappen van laurier: een plant die goed is voor onze gezondheid Een klein aapje probeert uit de dierentuin te ontsnappen door het glas van haar kooi te breken: haar strijd voor vrijheid raakt iedereen

Het belang van zwijgen om geen energie te verspillen en onze emoties terug te winnen

Door Janine
1.203
Advertisement

Zwijgen is goud: hoe vaak heb je dit niet gehoord? Ook al hebben we het niet altijd in de gaten, het is een grote waarheid. In een wereld die ons steeds meer overspoelt met woorden over woorden, geluiden en termen die door andere talen zijn overgenomen, wordt stilte een dringende en reële behoefte.

Soms zou het goed zijn om gewoon even te stoppen en te luisteren om in contact te komen met ons meest intieme deel en onze emoties: dit is waarom.

foto: Unsplash

Zwijgen is een grote deugd. Een pauze nemen en naar de wereld luisteren is het keerpunt waarmee je zoveel positieve energieën kunt krijgen. Hoeveel energieën "verspillen we" als we praten over banale of overbodige dingen, willekeurige oordelen, geroddel, onnodig kritiek of geklaag?

Het is tijd om ons te concentreren op de echt belangrijke dingen, stop met het vullen van je emotionele leegte met nutteloze woorden: op deze manier doen we niets anders dan onszelf leegmaken zonder ooit in staat te zijn die leegtes die we vanbinnen voelen echt te vullen. We moeten onszelf niet vullen met "emotioneel afval" en woorden zonder betekenis die alleen maar die onuitgesproken gaten van onze ziel dichten.

foto: Unsplash

Laten we ons dus inzetten om onze woorden zorgvuldig te kiezen en proberen ze af te wegen in overeenstemming met het belang van onze gedachten. Woorden zijn kostbare geschenken om aan anderen en aan onszelf te geven en onze gedachten van tijd tot tijd te overdenken. Net zoals we in contact komen met de natuur, met haar geluiden en geuren, met de energieën die we in ons hebben.

Als we alles tegen anderen zeggen, verliezen we de heiligheid van de dingen: laten we proberen iets voor onszelf te houden en er helemaal alleen van te genieten. We kunnen het later altijd nog delen.

De bewuste stilte is de vrucht van een nieuwe aandacht voor onszelf en voor de energieën die uit onze geest komen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt