Het verhaal van Monte, de zwerfhond die een ster werd in de film Lady en de Vagebond - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het verhaal van Monte, de zwerfhond…
Deze vrouw nam 97 honden in huis om ze te redden van de verwoestende orkaan Dorian op de Bahama's Deze zwerfkat wachtte elke dag op een hondje om mee te spelen: de twee zijn nu onafscheidelijk

Het verhaal van Monte, de zwerfhond die een ster werd in de film Lady en de Vagebond

Door Janine
1.167
Advertisement

Lady en de Vagebond is een verhaal dat miljoenen mensen enthousiast heeft gemaakt. Het beroemde liefdesverhaal tussen de elegante cocker-spaniël Lady en de zwerfhond Vagebond is waarschijnlijk een van de meest succesvolle animatiefilms van Disney.

Van die film, uitgebracht in 1955, produceerde Walt Disney een remake in live-action, oftewel gedraaid met echte personages en niet getekend. Het verhaal dat we je vertellen gaat over een van de twee hoofdrolspelers in de film, namelijk Vagebond, die in het echt Monte heet en, voordat hij acteur werd, een heel bijzonder verleden had.

foto: Facebook

Om een andere beroemde Disney-film te citeren, is dat van Monte een verhaal zoals dat van “Assepoester”: centraal staat echter een mooie bastaardhond,  een kruising tussen een Airedale Terrier en een Schnauzer.

In april 2018 werd Monte gevonden in een dierenopvang in de buurt van Las Cruces, New Mexico. Na enige tijd te zijn verbleven in een opvang voor plaatselijke dieren, werd de schattige hond met ogen vol liefde verplaatst naar Arizona, om precies te zijn in de zwerfopvang Halo Animal Rescue in Phoenix.

En het is precies hier dat hij werd opgemerkt door een hondentrainer voor films, op zoek naar de hoofdrolspeler voor de remake “in vlees en bloed“ van de romantische cartoon uit de jaren vijftig.

Zo is voor Monte de weg naar beroemdheid begonnen. De schattige hond is een echte ster geworden, samen met de cocker-spaniël Rose, die Lady speelt.

Advertisement

Een verhaal dat de realiteit meer dan ooit weerspiegelt. Monte is in feite niet zomaar een hond, misschien getraind en van "gegoede familie" en vervolgens uitgeleend aan de bioscoop, maar hij is echt een vondeling, een van de vele zwerfdieren die behoefte hebben aan een beetje genegenheid, zorg en bescherming.

Zeker: Monte is opgemerkt en "ingehuurd" door Disney en heeft veel bereikt, maar de aard en het moeilijke verleden maken het echt een authentieke en speciale hoofdrolspeler. Sprookjes en gelukkige eindes bestaan soms zelfs voor minder bedeelde dieren!

Tags: DierenDisneyBioscoop
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt