Deze vrouw neemt ontslag om haar verdwaalde hond te zoeken en vindt haar na 57 dagen

Janine image
door Janine

25 September 2019

Deze vrouw neemt ontslag om haar verdwaalde hond te zoeken en vindt haar na 57 dagen
Advertisement

De liefde die je voelt voor een hond of een ander huisdier is iets dat niet te beschrijven is, wat niet gemakkelijk kan worden uitgelegd, vooral voor degenen die nooit het geluk hebben gehad om een viervoeter tijdens hun jeugd of, meer in het algemeen, tijdens iemands leven gehad te hebben. Wie een hond heeft, weet wat het betekent om een dier aan je zijde te hebben dat trouw is, en weet ook hoeveel pijn je kunt ervaren om het te verliezen. Carole King, een vrouw uit Washington, had haar geliefde hond verloren, maar ze gaf niet op voordat ze haar terugvond... na 57 dagen.

via The New York Times

Advertisement
Facebook / Debora Larose

Facebook / Debora Larose

Tijdens een korte vakantie in Montana verloren Carole en haar man Verne hun mooie hond Katie, een border collie met zwart-witte vacht. Het echtpaar verbleef in het hotel toen plotseling een onweersbui het vertrek van hun hond veroorzaakte: donder en bliksem moeten de arme hond heel bang hebben gemaakt, die in paniek vluchtte nadat ze een uitweg had gevonden in het hotel.

Wanneer een huisdier verdwaald is, zijn de kansen om het te vinden niet altijd gunstig. Maar desondanks hebben Carole en haar man er alles aan gedaan om te proberen hun Katie thuis te brengen.

Advertisement
Pexels

Pexels

Als voormalige wetshandhavingsambtenaren hebben de twee al hun kennis gebruikt om te proberen hun hond te vinden. De nacht dat Katie verdween, zochten haar baasjes tot vier uur 's ochtends naar haar, terwijl ze ondanks de duisternis zoveel mogelijk door het gebied en de omliggende buurten speurden. Vervolgens deelde het stel ongeveer 500 flyers uit met de foto van Katie en verspreidde het nieuws op sociale netwerken. Het echtpaar probeerde ook meer innovatieve methoden uit in de hoop hun hond te vinden, waaronder camera's en dierenvallen vol met haar favoriete snacks.

Toen Carole besefte dat ze haar zoektocht naar Katie niet langer kon combineren met haar werk, besloot ze haar baan op te zeggen: "Katie was belangrijker voor mij. Op het werk zei ik dat ik de week zou afmaken en daarna weg zou zijn gegaan."

57 dagen na haar verdwijning heeft het eindeloze onderzoek eindelijk zijn vruchten afgeworpen: Katie werd gevonden in een klein stadje in een andere staat, ze was sterk uitgedroogd en woog 5 kilo minder. Carole's vreugde in het omhelzen van haar hondje was niet te beschrijven. Na anderhalve maand zoeken had het verhaal van Katie en haar familie eindelijk het gelukkige einde dat ze verdiende.

Advertisement