Verspil geen tijd aan het proberen een narcist te veranderen, omdat hij zijn fouten nooit zal toegeven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Verspil geen tijd aan het proberen een…
Dit kleine meisje bewaart alle geschenken die ze van een groep kraaien heeft ontvangen die ze sinds 4 jaar te eten geeft 16 foto's van over de hele wereld die laten zien dat we in werkelijkheid allemaal een gouden hart hebben

Verspil geen tijd aan het proberen een narcist te veranderen, omdat hij zijn fouten nooit zal toegeven

15.937
Advertisement

Narcisten snappen slechts één wereldvisie: die van henzelf. Zulke individuen hebben geen empathie en missen het vermogen om hun fouten te zien of toe te geven. Vaak handelen ze op een verkeerde, ontoereikende manier en veroorzaken ze zelfs de mensen naast hen of om hen heen benadelen, maar ze merken de schade die ze hebben veroorzaakt niet op. Het beste is om ze van je weg te houden. Proberen ze te veranderen is een verspilling van tijd en energie: laten we eens kijken waarom.

via: NBC News
foto: Peakpx

Vriend of partner zijn van een narcistisch persoon betekent voortdurende tekortkomingen, beledigingen ondergaan, herhaalde manifestaties van onzorgvuldigheid en manipulatieve, bewuste of onvrijwillige houdingen. Degenen die zich op deze manier gedragen, zijn eenvoudigweg niet in staat te beseffen dat hun manier van zijn "giftig" is voor anderen. Er is geen ruimte voor een andere interpretatie van dingen, voor een andere manier van denken: er is alleen een grenzeloos egocentrisme.

Vroeg of laat moeten we de moed vinden om de situatie het hoofd te bieden, het contact te verbreken, onszelf te bevrijden van deze omslachtige en destructieve aanwezigheid, geconfronteerd met alle ongemakken die gepaard gaan met de breuk. Narcisten realiseren zich in feite niet de reden voor het einde van een vriendschap of een relatie, omdat ze naar hun mening niets verkeerd hebben gedaan. Een van de meest voorkomende reacties is om alle schuld op de ander te richten, door de slachtofferrol aan te nemen, zij die zonder aannemelijke reden in de steek zijn gelaten.

foto: Unsplash

Laat je niet meeslepen in deze psychologische valkuilen, misschien met de overtuiging dat je erin zult slagen een verandering teweeg te brengen. Narcisten blijven altijd gelijk aan zichzelf, en proberen ze te veranderen, betekent je eigen psychofysische middelen verspillen, en je gezondheid en sereniteit in gevaar brengen.

Verandering is een complex proces van introspectie. Het moet van binnenuit beginnen, het moet ontstaan uit een gerijpte en diepe overtuiging, niet uit een externe en oppervlakkige beweging. Eenmaal met rust gelaten, zullen deze individuen misschien beginnen na te denken, zichzelf ter discussie stellen en hun eigen metamorfose bewerkstelligen. Terwijl we wachten tot dit gebeurt, is het enige wat je kunt doen om jezelf te beschermen, afstand te nemen, door te gaan met je leven en je te concentreren op je eigen geluk.

Advertisement
foto: Unsplash
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt