Dit kind met vitiligo wint zijn depressie dankzij een hond met dezelfde aandoening - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit kind met vitiligo wint zijn depressie…
Na meer dan 40 jaar samenwonen, besloot dit tachtigjarige stel te trouwen Hij geeft zijn oma een tas van Louis Vuitton, maar zij gebruikt deze om de op de markt gekochte vis in te doen

Dit kind met vitiligo wint zijn depressie dankzij een hond met dezelfde aandoening

02 November 2019 • Door Janine
3.188
Advertisement

Dieren hebben het vermogen om de emotionele toestand van mensen positief te beïnvloeden, en dierentherapie of zoötherapie is gebaseerd op dit principe. Hoewel deze wezens niet kunnen praten, kunnen ze een diepe band met individuen aangaan, een onmiddellijke instinctieve band creëren en vreugde en welzijn genereren. Dankzij de hulp van een vierbenige vriend slaagde een 6-jarige jongen er in om een depressie te overwinnen, en zo deed hij dat.

via: ABC News

De hoofdrolspeler in het verhaal is Carter Blanchard, woonachtig in Amerika in de staat Arkansas. In 2017, toen het kind pas 6 jaar oud was, werd bij hem de diagnose vitiligo gesteld, een huidziekte die vlekken veroorzaakt door het verlies van pigment. Zich anders dan anderen voelend, begint het kind in de loop van de tijd zijn uiterlijk te haten en valt hij in een diepe staat van depressie. Stephanie Adcock zag haar zoon zo verdrietig en bedroefd dat ze besloot om hem te helpen dit probleem te overwinnen.

Op zoek naar nieuws op internet, kwam de vrouw foto’s tegen van Rowdy, een zwarte Labrador, heel bekend bij het sociale media-publiek omdat hij ook lijdt aan vitiligo. Stephanie dacht dat die speciale hond Carter had kunnen helpen als een motivatie om te reageren en zich beter te voelen.

Helaas woonden de eigenaars van Rowdy in Oregon en had Stephanie niet genoeg geld om naar het andere eind van het land te reizen. Toen alles verloren leek, schonk een anoniem persoon die op de hoogte was van de geschiedenis van Carter 5000 dollar om het gezin van de jongen te helpen deze kleine droom te realiseren.

De eigenaar van de hond, Niki Umbenhower, toonde zich beschikbaar voor de ontmoeting. Op het moment dat Carter en Rowdy elkaar zagen, gebeurde er iets bij de jongen. Hij begreep dat diversiteit niet iets is om je voor te schamen, hij won zijn depressie en keerde terug naar school met hernieuwd vertrouwen en levenslust!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt