Het zijn niet de jaren die een persoon als volwassen definiëren, maar de littekens op de huid - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het zijn niet de jaren die een persoon…
In plaats van huwelijksgeschenken, vroeg dit bruidspaar de gasten om donaties voor een dierenasiel Ze kan haar ogen niet van haar mobiele telefoon houden en komt vast te zitten in het rooster van een put: ze was aan het appen met haar vriendin

Het zijn niet de jaren die een persoon als volwassen definiëren, maar de littekens op de huid

Door Janine
1.152
Advertisement

Gedurende de reis die het leven voor ons in petto heeft, maken we veel ervaringen mee en hoe voorzichtig we ook zijn, ongeacht hoe we onszelf willen beschermen voor de wereld, onze rust willen bewaren en niet alles onder ogen hoeven zien dat ons pijn doet, het belet ons niet het onvermijdelijke te vermijden, lijden en pijn, die een bijna onvermijdelijk ingrediënt in het leven lijkt te zijn, zo niet volledig onvermijdelijk.

Wat onze weg ook is, we zullen altijd gebeurtenissen tegenkomen die ons leven zullen beschadigen, ons hart breken, we zullen met breuken om moeten gaan, scheidingen, onze geliefden verliezen, en dit alles zal meer dan eens in ons leven gebeuren, we zullen teleurgesteld zijn.

Al deze ervaringen leren ons volwassen te worden en laten zien dat we ongetwijfeld meer rijpen met tegenspoed dan met jaren; wanneer we mensen ontmoeten die een redelijk vredig leven hebben geleefd, zijn in werkelijkheid al hun ervaringen vastgelegd in hun geheugen en in hun ziel, en dit heeft hen wijzer gemaakt, met minder vooroordelen, in staat om anderen te begrijpen en zachtmoediger te zijn.

foto: Wikimedia

Scheidingen en verliezen leren ons los te laten, behoeften en gebrek aan genegenheid leren ons nederigheid, het bedrog dat we ondergaan leert ons om echte liefde te waarderen, de pijnen en ellende waar we doorheen gaan, laten littekens achter die ons ongetwijfeld doen rijpen, ongeacht hoe oud of jong we zijn, we kunnen een korte tijd veel leven en een leven lang doorbrengen zonder echt geleefd te hebben.

Elke gebeurtenis in het leven heeft een begin en een einde, niets is eeuwiger dan het leven zelf, dus we zullen nooit begrijpen hoe gelukkig of ongelukkig we kunnen zijn, er is altijd een verrassing, een nieuwe dag, een nieuwe dageraad, een wijs advies om te geven of te ontvangen, een gevoelige gedachte vol liefde en harmonie ten opzichte van iemand van wie we houden. Laten we de gebeurtenissen in ons leven, zelfs als deze negatief zijn, omarmen. Het betekent dat we groeien, volwassen mensen worden die niet langer bang zijn voor verandering!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt