De voordelen van rode ui: lekker en een bondgenoot van onze gezondheid - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De voordelen van rode ui: lekker en…
Je hebt een man nodig die zijn onvolwassen fase is gepasseerd en bereid is om een relatie aan te gaan Deze jongeren besluiten hun vriend een auto te geven omdat ze het zat zijn om hem naar huis te brengen

De voordelen van rode ui: lekker en een bondgenoot van onze gezondheid

Door Janine
2.575
Advertisement

Moderne geneeskunde en farmacologie zijn waardevolle en fundamentele hulpmiddelen voor het behoud van de gezondheid. Het moet echter niet worden onderschat dat het altijd goed is om preventie uit te voeren, te beginnen aan tafel.

Het voedsel dat elke dag wordt ingenomen, is in feite de eerste bondgenoot van ons welzijn, dus het is noodzakelijk om precies te weten wat je op je bord legt, door bewust en slim te kiezen. Een van de meest interessante voedingsmiddelen, zowel in culinair als in klinisch opzicht, is ongetwijfeld de rode ui.

via: Healthline

In vergelijking met andere homologen van het soort, heeft de rode ui een uitgesproken zoetere en meer delicate smaak, waardoor hij uitstekend is voor bijna alle smaakpapillen en kan ook rauw worden gegeten, als garnering voor broodjes en salades.

Eet het rauw, zonder de vitamines en mineralen teniet te doen, waardoor het nog nuttiger wordt. In detail kan de rode ui positieve effecten hebben bij het voorkomen van verschillende vormen van kanker, zoals darmkanker en eierstokkanker, dankzij het hoge gehalte aan flavonoïden.

De lage inname van calorieën en natrium wordt gecompenseerd door veel vezels, die het gevoel van verzadiging stimuleren. Het is daarom een product dat geschikt is voor dieetregimes en dat bovendien de spijsvertering en de darmtransit kan vergemakkelijken.

Hoewel het tegenstrijdig lijkt, kan het kauwen van rauwe rode ui beter zijn dan elke mondspoeling om de bacteriële belasting van de mondholte af te breken en halitose en infecties tegen te gaan. Rijk aan folaat, kan rode ui de productie en circulatie van hormonen zoals dopamine en serotonine bevorderen.

Ten slotte, door zijn zwavelverbindingen, die als anticoagulantia werken, kan de rode ui ook de snelheid van triglyceriden en cholesterol verlagen. Deze eigenschap kan helpen verdedigen tegen hart- en vaatziekten. Waar wachten we nog op? Kijk even in de keuken of je wat uien in huis hebt en profiteer van dit geschenk van de natuur met smakelijke en gezonde recepten.

Zoals altijd herinneren wij je eraan dat het advies en het nieuws in dit artikel van algemene aard zijn en ter informatie zijn gepubliceerd. Voor elke gezondheidstoestand of aandoening is het altijd het beste om een arts te raadplegen.

Advertisement
foto: Needpix
Tags: EtenWelzijnGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt