Een van de ergste aspecten van angst is dat het je laat geloven dat je een last voor anderen bent - BekijkDezeVideo.nl
x
Een van de ergste aspecten van angst…
Goede voornemens voor het nieuwe jaar: hou meer van jezelf en probeer op de eerste plaats te staan op de lijst van je prioriteiten In dit hotel kun je tijdens je verblijf voor een hond zorgen en vervolgens beslissen of je deze wilt adopteren of niet

Een van de ergste aspecten van angst is dat het je laat geloven dat je een last voor anderen bent

26 December 2019 • Door Janine
2.401
Advertisement

Angst is de natuurlijke reactie van ons lichaam op stress. Soms wordt het echter ongecontroleerd en kan het ongemak en lijden in iemands leven veroorzaken. Wanneer angst de overhand neemt om de keuzes in het dagelijks leven te beïnvloeden of je vermijdt iets te doen uit angst voor de gevolgen, kan dit een probleem zijn. Angst geeft je het gevoel dat je een last bent: je wilt geen berichten naar je vrienden sturen, ook al zou je heel graag met ze uit willen gaan, maar je bent bang dat ze je misschien niet willen zien; je zet nooit de eerste stap, omdat je denkt dat ze je hierom zullen beoordelen en zelfs het betalen van de boodschappen bij de kassa geeft je "faalangst".

Dit doet angst met je - alsof je een last voor anderen bent.

foto: Pexels

Velen geloven dat het jouw keuze is om je zo te voelen, "dat je er geen reden toe hebt", zonder te begrijpen dat jij het niet echt bent die spreekt, maar je ongecontroleerde angst. Een angst die elk gebied van je leven binnendringt en die ertoe leidt dat je momenten van socialisatie vermijdt vanwege een mogelijke weigering of oordeel. Je voelt je niet genoeg en er wordt naar je gekeken alsof je een vreemdeling bent of zelfs alsof je onzichtbaar bent - of dat is tenminste wat je waarneemt. Binnen een relatie helpt angst je niet, maar je voelt je wel degene die zich steeds meer zorgen maakt om iedereen. Je vraagt ​​je af waarom iemand aardig tegen je zou moeten zijn; het maakt elk moment weg van huis een zeer moeilijke uitdaging.

Angst zorgt ervoor dat je je onbelangrijk voelt en geeft je vaak het gevoel dat je niet het recht hebt om je mening te uiten. Alsof niemand wilde horen wat je te zeggen hebt. Je denkt altijd twee keer na voordat je spreekt, omdat je weet dat je het verkeerde zou kunnen zeggen en dat baart je veel zorgen; maar wanneer je je eindelijk klaar voelt, is het onderwerp van het gesprek al veranderd en heb je het moment verloren om mee te kunnen doen. Angst zorgt ervoor dat je je ondergewaardeerd voelt.

foto: Pexels

Als je in angst leeft, denk je op de lange termijn dat je misschien nog nooit iets echt nuttigs in je leven hebt gedaan. Je voelt dat je nooit succesvol bent geweest en alsof je je dromen nooit hebt bereikt. Als je niet oplet, zal angst het overnemen en je laten geloven dat je uiteindelijk een goed middelmatig leven hebt - je verdient niets anders of meer. Het ergste van angst is om je onbemind, onbelangrijk en niet gewaardeerd te voelen, maar probeer altijd te denken dat angst een slechte raadgever is. De vreselijke dingen die anderen denken, zijn niet waar.

Niemand beoordeelt je en niemand haat je.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt