Praten met overleden dierbaren kan helpen om te rouwen en de geestelijke gezondheid te verbeteren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Praten met overleden dierbaren kan helpen…
Het verhaal van Francesca, een 4-jarig meisje met het syndroom van Down die de catwalks van de wereld verovert Gepassioneerd, mysterieus en onweerstaanbaar: degenen die zijn geboren onder het teken van Schorpioen zijn onvergetelijke mensen

Praten met overleden dierbaren kan helpen om te rouwen en de geestelijke gezondheid te verbeteren

Door Janine
1.565
Advertisement

Omgaan met het verlies van een geliefde is niet eenvoudig: of het nu een moeder, vader, broer of vriend is, afscheid nemen van iemand die ons na staat is helemaal geen prettige situatie. Hoewel we allemaal op een andere manier met pijn omgaan, kan het blijven praten met de overledene troosten en kan ervoor zorgen dat je het veel sneller verwerkt. Veel mensen praten regelmatig met iemand die er niet meer is en geliefd was tijdens zijn leven, hoewel sommigen het misschien vreemd vinden, maar de realiteit is dat dit werkt als een volledig geldig en gezond afweermechanisme dat kan helpen het moment van rouw door te komen.

via: Teen Vogue

Volgens dr. Alison Forti, universitair docent bij de adviesafdeling van de universiteit van Wake Forest, "is hardop praten met een geliefde die is overleden, voor een graf of thuis, nuttig voor veel mensen die verdriet hebben," vertelde ze aan Teen Vogue.

De specialist zei verder: "Soms moedig ik mijn clienten aan om met een lege stoel te praten in een poging om hen te helpen omgaan met de pijn. Veel mensen zullen een gevoel van ongeloof ervaren na het verliezen van een geliefde. Mensen aanmoedigen om hardop te praten met hun geliefde helpt dit ongeloof te doen verdwijnen." Volgens een onderzoek bij oudere weduwen en weduwnaars in Wales werd zelfs ontdekt dat minstens 13% van de geïnterviewden de stem van de overleden geliefde had gehoord, 14% hen had gezien en 3% had waargenomen dat ze hen hadden aangeraakt. Maar in het algemeen zei 39% dat ze de aanwezigheid van hun geliefde bleven voelen, wat vaak troostend kan zijn.

foto: Pxfuel

Aan de andere kant geeft dr. Sherrie Campbell er de voorkeur aan haar clienten te vragen brieven te schrijven aan hun geliefden die er niet langer zijn om hun grieven of laatste gedachten te uiten, wat iemand had willen zeggen vóór het overlijden van hun familielid, vriend of partner of wie dan ook.

Je hebt ze in het leven gekend, en als je denkt dat je nog iets moet zeggen tegen een geliefde die deze wereld heeft verlaten of gewoon met hem wil praten, kan dit je helpen om met verlies en rouw om te gaan, je mentale gezondheid te stabiliseren en de overleden geliefde in je hart te houden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt