7 voordelen van aardappelen, voedzame en nuttige groenten om de bloeddruk onder controle te houden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 voordelen van aardappelen, voedzame…
Akhal-Teke of Dit restaurant rekent klanten 38 cent extra voor elke

7 voordelen van aardappelen, voedzame en nuttige groenten om de bloeddruk onder controle te houden

Door Janine
1.524
Advertisement

Het is waarschijnlijk een van de meest gewaardeerde en geconsumeerde groenten ter wereld, die zich leent voor een bijna oneindige verscheidenheid aan bereidingen en toepassingen. We hebben het over de aardappel, bekend bij iedereen, afkomstig uit Zuid-Amerika maar overal verspreid.

Gekookt, gebakken, gefrituurd, als snack, bijgerecht of hoofdgerecht: aardappelen zijn op alle manieren uitstekend en zijn, naast lekker, ook groenten die veel voordelen bieden. Vezels, mineralen, water en vitamines maken deze voedingsmiddelen waardevolle vrienden van ons welzijn. Laten we hieronder 7 positieve kenmerken bekijken.

via: Healthline
foto: Pexels

1. Gezondheid van het hart en bloeddruk

Met hun hoge gehalte aan kalium, andere mineralen en plantaardige stoffen, kunnen aardappelen de bloeddruk helpen verlagen. In feite hebben tal van onderzoeken een hoge inname van kalium verbonden aan een verminderd risico op hypertensie en bijgevolg op hartaandoeningen.

2. Ze helpen bij het onder controle houden van het gewicht

De aardappel is een voedingsmiddel dat voedzaam is en, wat bijdraagt ​​aan het gevoel van verzadiging, kan helpen het lichaamsgewicht te controleren in het geval van diëten. Hierdoor kunnen aardappelen helpen om minder te eten, terwijl ze voldoende voeden.

3. Gezondheid van de huid

Het hoge gehalte aan vitamine C in aardappelen kan helpen als een antioxidant en helpt bij het elimineren van vrije radicalen, geassocieerd met vroegtijdige veroudering van de huid.

4. Verbeteren van de hersenfunctie

Het feit dat aardappelen rijk zijn aan koolhydraten is niet noodzakelijk een nadeel. Als ze in de juiste hoeveelheden worden ingenomen, leveren ze een goede dosis energie, ook nuttig voor concentratie en hersenactiviteit.

foto: Pxhere

5. Ze kunnen de gezondheid van het spijsverteringsstelsel verbeteren

Het zetmeel in aardappelen kan, wanneer het de darm bereikt, voedsel worden voor nuttige darmbacteriën, die het verteren en omzetten in korte ketenvetzuren, voedselbronnen voor schadelijke darmbacteriën. Deze stof kan ook helpen bij het verminderen van een darmontsteking en het versterken van de afweer.

6. Ze zijn van nature glutenvrij

Mensen met coeliakie of een hoge gevoeligheid voor gluten kunnen veel baat hebben bij het opnemen van aardappelen in hun dieet. Omdat ze er van nature vrij van zijn, kunnen ze helpen verzadigen en voeden zonder de onaangename effecten en symptomen van gluten te ervaren.

7. Ze helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden

Dankzij resistent zetmeel kunnen aardappelen de insulineresistentie helpen verminderen. Dit betekent dat het innemen ervan nuttig kan zijn om de bloedsuikerspiegel te verbeteren.

Kortom: hoewel aardappelen een bekend voedingsmiddel zijn, zijn ze tegelijkertijd rijk aan ontdekkingen en voordelen die, als ze met mate en in de juiste hoeveelheden worden ingenomen, bij verschillende aspecten voor onze fysieke gezondheid kunnen helpen. Natuurlijk, altijd bereid op de minst vette en zo gezond mogelijke manieren.

Zoals altijd herinneren we je eraan dat dit artikel een puur informatief doel heeft en in geen geval de mening van een expert kan vervangen. Voor advies of twijfel over je gezondheid of dieet is het altijd goed om een arts om advies te vragen.

Tags: EtenWelzijnGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt