Hij kan zijn 101-jarige verjaardag niet vieren vanwege het Coronavirus: daarom vraagt hij zijn vrienden op sociale netwerken om 101 “gelukswensen”

Janine image
door Janine

30 Maart 2020

Hij kan zijn 101-jarige verjaardag niet vieren vanwege het Coronavirus: daarom vraagt hij zijn vrienden op sociale netwerken om 101 “gelukswensen”
Advertisement

Gedwongen sociale afstand in tijden van het Coronavirus houdt ook in dat we niet met onze vrienden kunnen afspreken, onze naaste familieleden bezoeken, kortom, we moeten in eenzaamheid binnen de eigen muren blijven, wachten tot de storm voorbij is, als alles goed gaat. Op dit zo delicate moment voor de wereld, is zelfs het vieren van een jubileum of verjaardag voor weinigen een voorrecht geworden, zo niet verboden.

via Daily Mail UK

Advertisement
Mohamad Safa/Twitter

Mohamad Safa/Twitter

Iets wat Owen is overkomen, een man die op 31 maart 2020 maar liefst 101 wordt, maar die, vanwege de gedwongen sociale afstand, deze buitengewone mijlpaal met niemand kan vieren. Dit is de reden waarom Owen heeft besloten om een foto van hem op Twitter te publiceren met de tekst: "Hallo, ik ben Owen. Ik word 31 maart 101 jaar. Mijn verjaardagsfeest is geannuleerd vanwege de gedwongen isolatiemaatregelen. Help me dit te vieren door 101.000 likes of comments te verzamelen."

Owen's verzoek werd vervolgens officieel op Twitter gepubliceerd door Mohamad Safa, een medewerker van de Verenigde Naties die er bij de mensen op het web op aandrong de mijlpaal van het feest te vieren, zodat hij zich minder eenzaam zou voelen: "Zijn 101ste verjaardagsfeest kan niet doorgaan vanwege het coronavirus. Deel het en geef commentaar om ons te helpen een speciale verjaardag met te vieren. Het kost je maar 60 seconden, doe het voor Owen! "

Advertisement

Het verzoek van Owen had grote gevolgen voor internetgebruikers. Op dit moment heeft de tweet meer dan 150.000 likes en 21.000 shares ontvangen, evenals meer dan 11.000 reacties waarin veel gebruikers van heinde en verre Owen een gelukkige verjaardag wensen, waarvan we zeker weten dat hij zich nu veel minder alleen zal voelen in huis.

Gelukkige verjaardag, beste Owen!

Advertisement