China: meer dan 20.000 mensen stonden in de rij om een park binnen te gaan dat heropend werd na de blokkade voor Covid-19 - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
China: meer dan 20.000 mensen stonden…
Twee jongeren helpen oudere mensen tijdens het Coronavirus door voorraden en toiletpapier voor hen mee te nemen Coronavirus: een politieagent vult zijn helm met water om het vuur van een stel te blussen

China: meer dan 20.000 mensen stonden in de rij om een park binnen te gaan dat heropend werd na de blokkade voor Covid-19

08 April 2020 • Door Janine
10.328
Advertisement

De Coronavirus-pandemie, die in bijna elk deel van de wereld besmettingen en slachtoffers veroorzaakt, lijkt in China het meest kritieke moment achter zich te hebben gelaten. Hier, waar het allemaal begon, hebben de infecties en sterfgevallen een zeer laag niveau bereikt. Na de sluitingen, de opofferingen en de blokkades, is een herstel op dit punt noodzakelijk, maar moet met de nodige voorzichtigheid worden uitgevoerd om nieuwe uitbraken en terugvallen te voorkomen.

Niets van dit alles op zondag 5 april 2020, in het Huangshan Mountains National Park, waar meer dan 20 duizend mensen in de rij stonden, om het natuurgebied te betreden dat voor bezoekers werd heropend met een gratis kaartje.

via: CNN

Op 25 januari, toen de Covid-19-epidemie in China op een zeer hoog niveau was, had het park zijn poorten gesloten en op 21 februari heropend met gecontroleerde genummerde entrees. Op de eerste zondag van april kwam echter de beslissing om iedereen toegang te bieden, een actie die zich heeft vertaald in een ongelooflijke menigte mensen in de rij, die de broodnodige sociale afstand zeker niet hebben gerespecteerd.

De foto's laten duidelijk duizenden mensen zien die in de rij staan om het prachtige Chinese natuurgebied te bezoeken. Hoewel de meesten van hen beschermende mondkapjes droegen, was onderlinge afstand praktisch onmogelijk. De capaciteit van het park bereikte snel zijn maximum en veel toeristen werden gedwongen terug te gaan.

Bij iedereen werd de temperatuur opgemeten, en men moest bevestigen in goede gezondheid te verkeren. Desondanks, en ondanks de (juiste) noodzaak om het toerisme nieuw leven in te blazen, dat hard is getroffen door de pandemie, is het misschien nog te vroeg om dergelijke taferelen te zien en de toegang van duizenden mensen op dezelfde plaats te bevorderen, die te dicht bij elkaar in de rij staan. Een situatie die zeker zorgwekkend is voor eventuele terugvallen in het land waar Covid-19 is ontstaan.

Zolang we het Coronavirus niet adequaat kunnen voorkomen en bestrijden, zullen we te maken krijgen met een hele reeks preventieve maatregelen, zelfs met onze eenvoudigste dagelijkse gebaren. Het is ongetwijfeld een offer waarvan we in de toekomst de vruchten zullen plukken.

Tags: ChinaActualiteit
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt