Ze wil genieten van de zon zonder de quarantaine te schenden: een oma ‘”omheint” een veilige plek bij haar huis

Janine image
door Janine

02 Mei 2020

Ze wil genieten van de zon zonder de quarantaine te schenden: een oma ‘”omheint” een veilige plek bij haar huis
Advertisement

We hebben al heel wat dagen in eenzame opsluiting doorgebracht in een poging de toename van besmettingen als gevolg van het Coronavirus tegen te gaan, een efficiënte praktische oplossing die echter de psyche van veel burgers begint aan te tasten. Het zijn vooral de ouderen die thuis moeten blijven, zodat ze zichzelf niet blootstellen aan onnodige risico's: maar ook zij verdienen het, net als iedereen, te genieten van een beetje zon en om buiten te zijn. Deze vriendelijke oma kon blijkbaar niet meer tegen de vier muren van haar huis, en dus besloot ze in de open lucht te gaan zitten, door de juiste sociale afstand en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.

via Twitter / Jason Mayne

Advertisement

Het is een oma die in Uruguay woont en het briljante idee had om de leefruimte onder het huis af te bakenen met een lint waar ze rustig kan zitten kijken naar de weinige voorbijgangers en genietend van de zon. "Let op, gevaar: niet passeren", staat er op het lint waarbinnen de oude vrouw zat. Ze ging daar zitten, met een stoel en een boek, en wekte de hilariteit op van al diegenen die langs liepen. Een jongen genaamd Jason Mayne maakte er een foto van, die de scène op zijn Twitter-kanaal plaatste.

Een eenvoudige en onschuldige vondst waar niemand last van heeft en deze oma wat lucht kan geven en op zijn minst een beetje van de verloren sereniteit kan vinden.

Advertisement