9 praktische remedies om oude kapotte meubels op te frissen en ze er als nieuw uit te laten zien

Janine image
door Janine

05 Mei 2020

9 praktische remedies om oude kapotte meubels op te frissen en ze er als nieuw uit te laten zien
Advertisement

In onze huizen zijn er veel voorwerpen die we dagelijks gebruiken, op een "automatische" manier, soms zonder het te beseffen. Dag in dag uit is het onvermijdelijk dat het gebruik zijn sporen achterlaat, vooral op de dingen waarmee we het meest mee in contact zijn en die we vaak nodig hebben.

Ondanks de inspanningen, zorgen en aandacht is het onmogelijk om de meubels altijd als nieuw te houden, met een aspect die verwijst naar de tijd dat we ze mee naar huis brachten. De tijd veroudert alles: iedereen die op verkleurde banken zit, afbladderende kasten en bekraste tafels heeft, weet het. Voordat je echter haast maakt om een nieuw meubel te kopen, kan het nuttig zijn om een reeks praktische technieken en trucs te kennen om het meubilair een nieuw leven te geven. Dit zijn huismiddeltjes en vrij goedkoop, perfect om te proberen de oude meubels op te frissen met een vleugje creativiteit en moderniteit.

Advertisement

1. Een paar tegels worden uitstekende coatings voor oude meubels

1. Een paar tegels worden uitstekende coatings voor oude meubels

Imgur / StumptownSenpai

Veel mensen hebben toevallig extra tegels die ze niet gebruiken na werkzaamheden of renoveren. Waarom zou je ze, in plaats van ze jarenlang onder het stof te laten liggen en ruimte in beslag te nemen, niet recyclen om oude meubels te verfraaien? Een oude tafel of een kastje lenen zich hier bijvoorbeeld perfect voor.

Advertisement

2. Verwijder vuil van de bekleding van banken en fauteuils met krijt

2. Verwijder vuil van de bekleding van banken en fauteuils met krijt

Imgur

Wie zei er dat een oude bank of een oude fauteuil, als ze vlekken hebben, opnieuw moet worden gestoffeerd of vervangen? Natuurlijk kan het soms te erg zijn dat je ze niet kunt schoonmaken, maar in alle andere gevallen kun je proberen vettig en olieachtig vuil te verwijderen met krijt door erover te wrijven. Met een beetje aandacht en het vervolgens met een vochtige doek te verwijderen, kunnen de vlekken als sneeuw voor de zon verdwijnen.

3. Oude kast? Verander het met wat details

3. Oude kast? Verander het met wat details

imgur/pneuman

Het overkomt iedereen weleens, dat je een oud voorwerp of een oud meubelstuk zat bent, dat je misschien al een tijdje had en eigenlijk nooit mooi vond. Voordat we het weggooien of weggeven, kunnen we echter proberen enkele details te wijzigen. Handgrepen, poten, de kleur: zelfs de dingen die ouderwets lijken kun je moderniseren en een ander uiterlijk geven. Er is tenslotte weinig nodig om veel te veranderen!

4. Een oud meubelstuk een nieuwe kleur geven

4. Een oud meubelstuk een nieuwe kleur geven

Imgur/isubeatle

Als we tijd hebben en onze handen vuil willen maken, wat is er dan beter dan de voorwerpen die er oud uitzien op te frissen met een nieuw laagje verf? Voor meubels en meubelaccessoires heb je echt keuze te over. Een nieuw kleurtje geeft dingen die we niet meer leuk vinden een geheel nieuwe look, en het zal een geweldige manier zijn om te recyclen en onze creativiteit te laten zien.

5. Krassen op leren banken en fauteuils repareren

У нас выгодно реставрировать даже мебель! Сейчас действует акция - восстановление кресла за 2200 гривен (вместо 3000), дивана 5500 (вместо 7000). Торопитесь!

Pubblicato da Нова Майстерня su Mercoledì 15 marzo 2017

Het is niet gezegd dat een leren bank of fauteuil, als er krassen op zitten, altijd vervangen of weggegeven moeten worden. Er bestaan specifieke producten om ze te repareren, heel handig om ze op te knappen. Ben je nog niet uitgekeken op je meubels, dan kun je dat proberen!

Advertisement

6. Roestig? Probeer citroen

6. Roestig? Probeer citroen

Pinterest

Door een in tweeën gesneden citroen over de roestige delen van het meubel te wrijven en er vervolgens met een licht schurende vochtige spons overheen te gaan, proberen we een natuurlijke en effectieve behandeling uit tegen de meest oppervlakkige roestformaties. Het is duidelijk dat deze methode alleen werkt waneer de roest zich recentelijk heeft gevormd en niet van "onherstelbare" niveaus is. Een handige poging om meubels waar we niet vanaf willen weer als nieuw te krijgen!

7. Een salontafel of een kapot meubelstuk wordt een leuk schoolbord!

7. Een salontafel of een kapot meubelstuk wordt een leuk schoolbord!

Pinterest

De perfecte oplossing om te recyclen en de kleintjes te vermaken: als een meubelstuk of het oppervlak van een salontafel kapot gaat en het zijn oorspronkelijke uiterlijk niet meer terug krijgt, kun je er schoolbordverf op aanbrengen. Perfect voor kinderen om te tekenen en zich uit te leven!

Advertisement

8. Olie en azijn voor beschadigd parket

Zoals we weten, is parket zeer kwetsbaar wat constant onderhoud nodig heeft als je het in goede staat wilt houden. Kleurverlies en beschadigingen liggen altijd op de loer. Om deze anti-esthetische nadelen het hoofd te bieden, kan het nuttig zijn om een mengsel te proberen dat bestaat uit een kwart olie en driekwart azijn, dat je op een zachte doek doet om vervolgens over de houten vloer te wrijven.

9. Nog een doe-het-zelfoplossing voor lichte krassen op hout: walnoten!

Het is een minder bekende remedie, maar toch het proberen waard, vooral op de meer oppervlakkige krassen op hout. Open een walnoot en wrijf met de binnenkant op het beschadigde deel: daarna wrijf je er nog even met een zachte, vochtige doek over. Omdat de walnoot nogal olieachtig is, kan het voor een volledig natuurlijk herstel van krassen op hout zorgen.

Advertisement