Een hond is zijn baasje kwijt en keert dagenlang terug om hem in de bus te zoeken, de passagiers “om hulp vragend” - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een hond is zijn baasje kwijt en keert…
Hij proeft een ijsje met zijn vinger en zet het weer terug: een onnadenkend gebaar in tijden van wereldwijde pandemie 12 zeer effectieve huismiddeltjes voor het verwijderen van hardnekkig vuil van sommige voorwerpen in huis

Een hond is zijn baasje kwijt en keert dagenlang terug om hem in de bus te zoeken, de passagiers “om hulp vragend”

Door Janine
13.510
Advertisement

We weten hoe goed onze honden zich op de mooiste manieren en vormen aan ons kunnen hechten. Het gaat niet alleen om gezelschap of de wens om te spelen: deze viervoetige vrienden kunnen zich echt inleven in de mensen die voor hen zorgen door zich op hun emoties af te stemmen. Om deze reden is het niet moeilijk te begrijpen hoe een hond zich kan voelen als hij verdwaald of verlaten is.

Het bewijs wordt getoond door de lieve hoofdrolspeler in ons verhaal: een hond die zijn baasje heeft verloren en die hem lange tijd elke dag heeft proberen te vinden door precies daarheen te gaan waar hij dacht dat hij zou kunnen zijn, om hulp te vragen met een op zijn zachtst gezegd ontroerende blik.

Zo'n scène kan niet onopgemerkt blijven. In Lima, in Peru, stapte deze hond dagenlang in en uit de bus, in de hoop zijn baasje tussen de passagiers te vinden. Veel mensen, geïntrigeerd door de scène en door de hond die letterlijk met zijn ogen om hulp vroeg, legden hem vast en publiceerden de foto's op sociale netwerken, in de hoop dat de eigenaar ze zou zien en zich zou melden om herenigd te worden met de hond.

De strategie werkte omdat de menselijke vriend van dit lieve huisdier op Facebook verscheen en reageerde op de foto's waarop zijn arme hond in de bus te zien was. Ale Nolli Vargas - zo heet hij - vroeg mensen om hem snel nieuws te kunnen geven over de mogelijke aanwezigheid van Gringo, zijn vermiste hond.

Advertisement

Niet alleen dat: de man smeekte ook iedereen, als ze de gelegenheid hadden, om Gringo bij hen thuis te verwelkomen, zodat hij even veilig was om contact met hem op te nemen zodat hij hem zou ophalen. Kortom: een hele "virtuele" gemeenschap is in actie gekomen om de arme hond samen bij zijn baasje te brengen. De dynamiek van de vermissing is nog onduidelijk, maar soortgelijke gebeurtenissen komen helaas vaker voor dan we denken. We hopen dat Gringo en zijn menselijke vriend elkaar snel weer kunnen omhelzen, zonder elkaar uit het oog te verliezen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt