Zelfgebakken brood: enkele tips om het origineel te maken door de meest creatieve voorwerpen te gebruiken - BekijkDezeVideo.nl
x
Zelfgebakken brood: enkele tips om het…
Op 95-jarige leeftijd studeerde hij eindelijk af: hij moest zijn studies staken om te vechten in de Tweede Wereldoorlog Een moeder deelt haar “geniale” truc om een ​​doos ontbijtgranen op een handige manier te sluiten

Zelfgebakken brood: enkele tips om het origineel te maken door de meest creatieve voorwerpen te gebruiken

28 Mei 2020 • Door Janine
2.097
Advertisement

Wat is er lekkerder dan heerlijk versgebakken warm brood? Het is moeilijk om zoiets te weerstaan, een voedingsmiddel dat in zijn eenvoud bijzonder voldoening gevend is om te bereiden, maar ook handig is voor veel verschillende recepten of als bijgerecht bij onze gerechten.

Brood is brood. Als we weten hoe we het moeten maken, waarom zou je het dan niet verfraaien en het nog lekkerder maken met een originele truc die gegarandeerd succes zal hebben? Meel, gist, water, zout en een snufje suiker zijn de ingrediënten die je nodig hebt om brood te bakken. Hieraan kan eventueel olie of melk worden toegevoegd. Als je het deeg eenmaal klaar hebt, kun je het naar believen vormgeven op de mooiste en beste manieren. Klaar om iedereen te verbazen met je heerlijke zelfgebakken brood?

1. Brood gemodelleerd met 2 vorken

Door het deeg te modelleren tot het een bal vormt en nadat je het een beetje plat hebt gemaakt, kunnen we meel over 2 vorken strooien en met een elastiek aan elkaar maken, tot je een soort van "tang" hebt. Nu kun je met je bestek het deeg naar boven "knijpen", waardoor een uniform golvend patroon ontstaat voordat het in de oven wordt gebakken bij 250°C gedurende de eerste 15 minuten en 180°C de resterende 30.

2. Bladeren van brood

Vorm het deeg tot een bal en rol het uit met een deegroller. Dan creëer je met een glas de vorm van een blad door het uitgerolde deeg slechts vanaf één uiteinde te modelleren. Als je klaar bent, vouw je het uiteinde van een "blad" over de andere helft van het deeg en kun je met een mes de aderen van het smakelijke blad maken, voordat je het in de oven doet.

Advertisement

3. Spiraalbrood

We beginnen ook nu weer met het vormen van het deeg tot een bal. Daarna snij je met een fijn mes of een pizzaroller in het bovenste deel, volgens een spiraalmotief, met cirkels die om zichzelf draaien. Zet het in de oven en... dat is alles!

4. Brood door de... zeef

Zodra je een ronde vorm aan het deeg hebt gegeven, strooi je er met een zeef wat bloem overheen en druk je deze op de bovenkant van het brood om "de stempel” op het brood achter te laten. Het resultaat na het bakken? Een origineel rond motief.

5. Brood met appels

Hier voegen we een fruitig tintje toe en verfraaien we niet alleen het brood. Om het te bereiden, heb je appels en kaneel nodig, evenals wat gekookte appelpuree. Snijd een vierkant van ongeveer 10 cm x 10 cm van het uitgerolde deeg. Aan de 2 tegenoverliggende zijden maak je 4 inkepingen, een soort van stroken. Meng de appels, kaneel en appelpuree en doe wat in het onderste deel van het vierkant, waar je niet hebt gesneden. Vouw de bovenste helft over de appels en daarna de eerder gesneden reepjes. Eenmaal gebakken, heb je heerlijke broodjes met appelvulling.

Advertisement

6. Broodstrikjes

Rol het deeg uit en snijd het in een cirkel van ongeveer 7-8 cm. Maak 2 inkepingen in het onderste gedeelte en één in het bovenste gedeelte. Buig de delen die niet zijn ingekeept naar beneden, druk ze aan en draai ze iets naar buiten. In het midden van de twee driehoeken van ons “strikje” vouw je de deegstrook over zichzelf, om zo het centrale "knooppunt" te vormen. Het resultaat spreekt voor zich!

7. Een prachtige broodkrans

Rol het deeg goed uit en snijd het tot een cirkel van ongeveer een diameter van 25 cm. Begin vanuit het midden en snijd het in een ster met 8 inkepingen. Maak nu 8 deegballen en leg ze in elk “partje” dat eerder op de cirkel is gevormd. Vouw de punt over elk segment en bak in de oven. Als ze gebakken zijn, kun je wat jam over de krans smeren. Het scenografische effect is gegarandeerd!

Wat vind je ervan? Heb je zin om het uit te proberen? Voor deze en andere procedures om je perfecte zelfgebakken brood mooi te maken, volg dan de video op de onderstaande link en... eet smakelijk!

https://www.youtube.com/watch?reload=9&time_continue=111&v=zBoG8Ud0Kuw&feature=emb_logo

Tags: TrucjesKoken
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt