We zijn nooit te oud om onze moeder nodig te hebben - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
We zijn nooit te oud om onze moeder…
Een verlaten hond wachtte dagenlang op de terugkeer van haar familie, ineengedoken op een deken Appelbeignets: de eenvoudige stappen om ze in de oven te bereiden met 3 ingrediënten en weinig tijd

We zijn nooit te oud om onze moeder nodig te hebben

Door Janine
993
Advertisement

Er zijn figuren in iemands leven die simpelweg onvervangbaar zijn. Zoals moeders. Dit is niet alleen een biologisch feit, aangezien ze ons op de wereld hebben gezet, maar echte pijlers van onze kindertijd en opvoeding.

Lerares, kokkin, vriendin, vertrouweling, verpleegster en nog veel meer: ​​de rollen die moeders kunnen vervullen zijn talrijk en hoewel we, opgroeiend, kunnen loslaten of vergeten, is het absoluut juist, mooi en nuttig om te onthouden dat ze er zijn en dat we altijd op hen kunnen rekenen voor hulp, zonder dat we ons onvolwassen of kinderachtig voelen. Er zijn veel redenen, en hier hebben we besloten er een paar uit te leggen.

foto: Pexels

Laten we eerlijk zijn: je moeder nodig hebben wordt door velen gezien als een symptoom van zwakte, misschien van weinig volwassenheid of kinderachtig gedrag. Als we opgroeien, horen we ons vaak zeggen dat het gepast is om onafhankelijker en zelfstandig te worden. Het is allemaal waar, maar laten we nooit vergeten dat als we echt behoefte hebben aan onze moeder, dit ons er niet van mag weerhouden ons terug te trekken. Integendeel: hulp vragen aan degenen die wij verstandiger vinden, is volwassen en verantwoordelijk gedrag.

In het leven kunnen we omringd zijn door veel mensen, waaronder partners, vrienden en kennissen. Maar geen van hen zal zijn zoals onze moeder, een oprechte vriendin, in staat om te allen tijde onvoorwaardelijke genegenheid te bieden, altijd. Als een zoon of dochter steun en troost nodig heeft, kunnen we er zeker van zijn dat een moeder altijd de tijd en de manier zal vinden om die aan te bieden. Natuurlijk: vriendschappen zijn belangrijk, maar die kunnen nooit dezelfde rol spelen.

Niet iedereen zal ons te allen tijde hun steun geven, en niet iedereen houdt uiteraard van ons. Een moeder zal er echter altijd zijn, waar we ook zijn in de wereld, wat we ook doen, om ons eraan te herinneren dat ze aan onze kant staat en altijd zal staan. En dat is mooi om in gedachten te houden.

Om deze reden is het prachtig en plichtsgetrouw om met haar de vreugden en zorgen van het leven te delen, om een gedachte of wat tijd aan haar te wijden. Hoewel je als tiener soms geneigd bent om je ouders met ergernis te zien, misschien vanwege een normaal en legitiem verlangen naar onafhankelijkheid, is het bij het opgroeien van essentieel belang om te weten dat we altijd iemand hebben aan wie we die kleine of grote gebeurtenissen, stemmingen en wensen kunnen toevertrouwen. En om dit te doen is het belangrijk om een ​​"kanaal" van communicatie en nabijheid te vinden waardoor een moeder zich overwogen en geliefd voelt, ook wanneer haar kinderen opgroeien en - terecht - de deur uitgaan.

Advertisement

Een cadeautje, een foto, een hobby of gewoon iets dat ze graag doet: er zijn veel manieren om haar te verrassen, en het hoeven niet per se sensationele of dure gebaren te zijn. Een moeder moet immers altijd kunnen begrijpen dat onze kinderen en onze partners een belangrijke rol voor ons spelen, maar het is ook mooi om haar te laten begrijpen dat zij na hen de prioriteit heeft. Met dit in gedachten en als we nadenken over wat er echt toe doet in ons leven, zullen we beseffen dat we nooit te oud zijn om een ​​moeder nodig te hebben; ze mag tenslotte nooit te "oud" zijn om onze aandacht te krijgen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt