Citroen is essentieel voor de schoonmaak in huis: het maakt de ramen glanzend en het wasgoed heel zacht - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Citroen is essentieel voor de schoonmaak…
Een banketbakkerij maakt de Vrouwen die veel op sociale netwerken publiceren, voelen zich meer alleen: dat suggereert een onderzoek

Citroen is essentieel voor de schoonmaak in huis: het maakt de ramen glanzend en het wasgoed heel zacht

03 Juni 2020 • Door Janine
2.725
Advertisement

Citroen ontbreekt nooit in de koelkast, maar hoe vaak gebruiken we het voor huishoudelijke klusjes, behalve in de keuken? Citroen heeft namelijk veel nuttige eigenschappen die het een echte bondgenoot in huis maken: antibacterieel, ontvettend, het verwijdert geurtjes, ontkalkt en verzacht het wasgoed. Hier zijn alle tips om er maximaal gebruik van te maken.

foto: pikrepo
  • Wasautomaat: citroen kan worden gebruikt als natuurlijke wasverzachter. Maak een oplossing van 500 ml water en 20 ml citroensap en voeg bij elke wasbeurt 50 ml ervan toe aan het bakje voor de wasverzachter. Voor een nog groter effect kan in dezelfde doses citroenzuur worden gebruikt in plaats van citroensap. Het wasgoed komt er heel zacht uit.
  • Vaatwasser: is het glansmiddel op? Geen probleem, citroenzuur is een prima vervanger. Maak een 15% oplossing (oftewel 150 g citroenzuur per 1 liter water) om in het bakje te gieten.
  • Ramen: voor glanzende ramen maak je een oplossing van water (één liter), een theelepel citroensap en een theelepel ecologisch wasmiddel. Schud voordat je het verkregen product op de spiegel spuit en droog het af met een schone doek.
  • Ontkalken/antikalk: met dezelfde 15% oplossing wordt een antikalkproduct verkregen voor gebruik op alle niet-delicate wasbare oppervlakken (zoals hout en marmer). Je kunt de oplossing van tijd tot tijd ook in de trommel van de wasmachine gieten en op hoge temperatuur wassen om kalkaanslag te verwijderen.

Gebruik je citroen op een andere manier in huis? Laat het ons weten in de comments!

Tags: TrucjesNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt