x
6 eenvoudige en effectieve trucs om…
Deze jongen slaagt erin om meer dan 20 honden tegelijk uit te laten en ze te vereeuwigen op schattige “klassenfoto’s” Deze hond heeft meer dan 60 km afgelegd om de vrouw te omhelzen die haar heeft gered

6 eenvoudige en effectieve trucs om zout in huishoudelijke taken te gebruiken

11 Juni 2020 • Door Janine
4.235
Advertisement

Zout is een van die ingrediënten die niet mogen ontbreken in onze voorraadkasten en keukens, en die ons niet alleen in staat stelt om onze gerechten op smaak te brengen, maar ook om enkele kleine dagelijkse problemen met betrekking tot het schoonmaken in huis op te lossen. Trucs die we allemaal moeten kennen, omdat ze het dagelijks leven vergemakkelijken en omdat ze ons tijd en geld besparen - twee nogal doorslaggevende factoren. Tegen vet in de keuken, aangekoekte pannen en zelfs om drankjes af te koelen: dit en andere tips geven we je hier om het meeste uit dit simpele en zeer nuttige ingrediënt te halen!


1. Het vermijden van oliespetters tijdens het bakken

Voeg gewoon een snufje zout toe aan de olie die nog niet is verwarmd, om te voorkomen dat je onder de vervelende spetters olie komt te zitten, die moeilijk te verwijderen zijn.

2. Aangekoekte pannen perfect schoonmaken

Als je de bodem van je favoriete pan hebt aangebrand of je hem niet goed schoon krijgt omdat het is aangekoekt, kun je hem met zout besprenkelen en warm water toevoegen. Laat ongeveer 10 minuten weken en zet de pan vervolgens op een fornuis om het kort te laten koken. Je zult zien dat het vuil als sneeuw voor de zon verdwijnt!

Advertisement

3. Een spons reinigen

Neem een ​​kom en vul deze met water en zout; laat de spons met een beetje water weken en zet de kom een ​​paar minuten in de magnetron (zorg ervoor dat de kom in de magnetron kan!). Haal het eruit en knijp krachtig in de spons: hij wordt weer als nieuw!

4. Drankjes sneller laten koelen

Wist je dat de temperatuur van een mengsel afneemt met het oplossen van zout in water? Met andere woorden, zout koelt het water af waarin het oplost! Dit bijzondere idee is belangrijk om in gedachten te houden, vooral in de zomer, wanneer we altijd graag een voorraad frisdranken willen hebben. Om je drankjes sneller te laten koelen, ga je als volgt te werk: vul een koeltas met ijs en wat drankjes, strooi wat zout over het ijs en wacht even. Je zult zien dat je drankjes veel sneller koud worden!

5. De afvoer schoonmaken

Verstopte afvoeren zijn een veel voorkomend probleem, zowel in de badkamer als in de keuken, dat we meestal proberen op te lossen met behulp van chemische producten, die vaak behoorlijk duur zijn. Waarom probeer je het niet in plaats daarvan met zout? Meng wat zout met zuiveringszout en giet het mengsel in de afvoer; giet nu witte azijn in de afvoer en laat het een tijdje intrekken ​​zonder het water te laten lopen. Zet dan de warme kraan aan om alles door te spoelen.

Advertisement

6. Ei van de grond verwijderen

Een rauw ei is een van die ingrediënten die veel vlekken kan veroorzaken en die je met een doekje vaak niet van de vloer kunt verwijderen. Als je er ooit een op de grond hebt laten vallen, weet je waar we het over hebben. Ook in dit geval kan zout van pas komen! Bestrooi het ei met zout en wacht een paar minuten, pak dan een doek om alles te verwijderen: je zult zien hoeveel gemakkelijker het is!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt