Een 90-jarige vrouw weigert chemotherapie en besluit met haar familie naar de VS te reizen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een 90-jarige vrouw weigert chemotherapie…
Grootouders zijn een veilige haven voor hun kleinkinderen: door hun aanwezigheid groeien ze beter op 10 wanhopige gevallen waarin de verzorging van wenkbrauwen geweldige resultaten heeft opgeleverd

Een 90-jarige vrouw weigert chemotherapie en besluit met haar familie naar de VS te reizen

Door Janine
3.237
Advertisement

Wanneer we de hoge leeftijd van 90 jaar bereiken, hebben we echt een heel leven geleefd. Op deze eerbiedwaardige leeftijd heb je ervaring met tragedies en pijnen, maar ook met glimlachen en blijdschap; een volledig geleefd leven kan echter nog steeds verrassende en onverwachte emoties oproepen. Norma werd 90, maar in 2015 verloor ze haar man waar ze 67 jaar mee samen was. Ondertussen werd bij haar ook baarmoederhalskanker geconstateerd, waardoor ze een zeer delicate chirurgische ingreep zou moeten ondergaan.

via: Express

Een operatie die voor Norma lange cycli van radio- en chemotherapie met zich mee zou brengen. De vrouw nam een moedige beslissing: ze zei al haar vrienden in het verpleeghuis waar ze woonde gedag en verenigde haar hele familie voor een emotionerende laatste reis door de Verenigde Staten... comfortabel met de camper!

Het verlies van haar echtgenoot na 67 jaar samen te hebben doorgebracht en het ontvangen van een slechte diagnose in hetzelfde jaar was voor Norma de druppel die de emmer deed overlopen; ze was inmiddels 90 jaar geworden, een ​​heel zware operatie ondergaan en daarna oneindig veel chemo en radiotherapie te ondergaan was geen optie meer, maar een kwestie van een persoonlijke keuze.

En dus koos Norma ervoor om haar laatste dagen met de hele familie door te brengen, reizend met de camper.

Advertisement

Aanvankelijk was de familie van Norma niet helemaal overtuigd van de keuze van de oudere vrouw, maar uiteindelijk begrepen ze dat ze haar keuze niet konden belemmeren; het waren hoogstwaarschijnlijk haar laatste levensmaanden, dus haalden ze de gezinscamper voor de dag en vergezelden Norma op een emotionerende reis door de Verenigde Staten van Amerika, vertrekkend vanuit de staat Michigan!

Norma en haar familie hebben 6 lange maanden rondgereisd door de schoonheden van de VS en daarbuiten: ze hebben ook een kleine “afslag” genomen om China te bezoeken!

In al die maanden heeft Norma nooit pijn gehad of door haar ziekte geleden, en haar hele familie was hier ontzettend blij om.

Samen met haar liefhebbende familie bezocht Norma de Rocky Mountains, vele nationale parken, de stad New Orleans en de staat Florida, ze heeft zelfs in een luchtballon gevlogen die haar van bovenaf gezien een adembenemend landschap gaf waarvan we zeker zijn dat ze het nooit zal vergeten!

Advertisement

Helaas kon Norma haar verlangen om verder te leven dan de leeftijd van 90 jaar niet vervullen, aangezien enkele maanden na haar terugkeer van de avontuurlijke reis en vlak voordat ze 91 zou worden, Norma stierf...

Ondanks het verdriet van het geleden verlies, houdt de familie van Norma nog steeds de erfenis en de herinnering aan de avontuurlijke en dappere Amerikaanse grootmoeder levend. De Facebook-pagina Driving Miss Norma, die maandenlang de reis van de oudere vrouw met haar familie door middel van foto’s heeft verteld, heeft 5000 volgers bereikt en overschreden.

Advertisement

De erfenis van oma Norma zal voor altijd voortleven, en een van haar favoriete uitdrukkingen die we allemaal in ons hart zullen bewaren en dat een voorbeeld zal zijn voor iedereen in de komende jaren is deze: “Elke dag blijven doorgaan, dat is alles."

Goede reis, Norma!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt