Een volledig vrouwelijk team van brandweerlieden: in Californië is het de eerste keer in de geschiedenis

Janine image
door Janine

29 Juli 2020

Een volledig vrouwelijk team van brandweerlieden: in Californië is het de eerste keer in de geschiedenis
Advertisement

Door de geschiedenis heen hebben vrouwen altijd gestreden om rechten te verwerven en sociale en werkposities te krijgen die ooit exclusief voor mannen waren bedoeld. Hoewel gendergelijkheid in veel opzichten nog steeds een ver verwijderd doel lijkt te zijn, heeft de vrouw tegenwoordig de mogelijkheid om elk type carrière na te streven. Desalniettemin blijven er nog steeds stereotypen en vooroordelen bestaan ​​die nieuwe generaties ontmoedigen om bepaalde banen te benaderen: de brandweerman is bijvoorbeeld een typisch beroep dat we in onze collectieve verbeeldingskracht aan mannelijke personages toevertrouwen. Maar wie zei er dat een vrouw niet dezelfde taken kan uitvoeren als een man, en misschien zelfs beter? In Pasadena, in Californië, bestond het hele team van brandweerlieden dat op dinsdag 23 juni 2020 dienst had alleen uit vrouwen: het was de eerste keer in de geschiedenis.

via Abc7

Advertisement

The women of the Pasadena Fire Department have made history! On Tuesday, the department deployed its first all-female...

Pubblicato da Supervisor Kathryn Barger su Mercoledì 24 giugno 2020

Onder bevel van kapitein Tricia Rodriguez hadden twee brandweerlieden en een ingenieur, allemaal strikt vrouwen, dezelfde dienst. Een tamelijk zeldzaam geval dat zich op de afdeling van Pasadena voor het eerst in de geschiedenis voordeed. Toeval en een ongebruikelijke werkperiode, beïnvloed door de komst van de zomer en de aanwezigheid van Covid-19, zorgden ervoor dat dit volledig vrouwelijke team "geschiedenis kon schrijven".

Advertisement
Een volledig vrouwelijk team van brandweerlieden: in Californië is het de eerste keer in de geschiedenis - 2

De boodschap die ze alle vier wilden sturen is: "Achtervolg je dromen en geef niet op". Zoals ze opmerkten, moesten ze allemaal dezelfde examens afleggen en hard studeren als ieder ander om het doel van werken in de kazerne na te streven. Zelfs als de weg voor vrouwen wat meer bergopwaarts lijkt, betekent het niet dat een meisje haar dromen moet opgeven.

FIRST all-female crew in history of Pasadena Fire Department riding together on Engine 34🚒

Pubblicato da City of Pasadena - Public Agency su Martedì 23 giugno 2020
Advertisement