7 dingen waar een vrouw zich nooit voor moet schamen of zich schuldig over hoeft te voelen

Janine image
door Janine

03 Juli 2020

7 dingen waar een vrouw zich nooit voor moet schamen of zich schuldig over hoeft te voelen
Advertisement

De huidige samenleving, hoezeer ze ook probeert bepaalde stereotypen te elimineren, kan zichzelf nog steeds niet bevrijden van bepaalde vooroordelen. Vooral vrouwen, die van nature streven naar gelijkheid, worden nog steeds te vaak gedwongen zich te “verontschuldigen” en zich schuldig te voelen over hun voorkeuren, hun werk, hun dromen en zelfs die dromen die ze niet delen, zoals een gezin stichten en kinderen krijgen. Niemand mag zich veroorloven om een ​​vrouw te beoordelen op haar manier van kleden of op haar ambities: een vrouw kan elke soort carrière ambiëren, of het nu een baan is die meer geschikt wordt geacht voor vrouwen of mannen. Wie zei dat een vrouw geen ingenieur kan zijn? Niemand!

Hier zijn enkele dingen waar een vrouw zich nooit schuldig over mag voelen:

Advertisement

1. Om "nee" te zeggen

1. Om "nee" te zeggen

Pexels

Te vaak voelen vrouwen zich schuldig als ze “nee” moeten zeggen: een jongen die om een ​​romantische date vraagt ​​of een vriend/vriendin die hulp nodig heeft, hoe verschillend de situaties ook zijn, krijgt mogelijk een negatief antwoord... en er zou niets mis mee zijn! “Ja” zeggen is veel eenvoudiger, het is waar, het brengt minder risico's met zich mee, maar we zijn niet altijd bereid alles te accepteren wat ons overkomt (gelukkig!) en op sommige momenten is het goed om naar je emoties te luisteren zonder je te laten meeslepen door niet-bestaande “plichten". Als je geen zin hebt om uit te gaan met die jongen die je heeft uitgenodigd voor een etentje, doe het dan niet!

Advertisement

2. Omdat ze zich niet opmaakt

2. Omdat ze zich niet opmaakt

Pexels

Hoe vaak voelde je je gedwongen om make-up te dragen alleen omdat je een vrouw bent? Nogmaals, het moet een keuze zijn en geen beslissing van een derde partij. Als je niet van make-up houdt, maak je dan niet op… en als je het wel leuk vindt, doe je lippenstift op als je de deur uitgaat! Er is niets mis mee om de voorkeur te geven aan een lichtere make-up dan aan een dikke laag foundation; en als je graag make-up draagt, maar je er af en toe geen zin in hebt, laat die kwasten dan gewoon liggen!

3. Voor haar hobby's of voor haar werk

3. Voor haar hobby's of voor haar werk

Wikimedia

Laten we één ding duidelijk maken: er zijn geen activiteiten voor "vrouwen" en "mannen". We leven in de 21e eeuw en godzijdank kan een vrouw zich wijden aan borduren, maar kan ze ook werken als monteur! Vooral als het om hobby's gaat, mag een vrouw zich nooit schuldig voelen.

4. Voor haar emoties

4. Voor haar emoties

Warner Bros/ Cake (2014)

Elk menselijk wezen op aarde ervaart min of meer significante emoties, ook al weet niet iedereen ze op de beste manier te uiten. Sommigen kunnen ze gewoon niet uitdrukken. Meestal zijn het laatstgenoemden die doen alsof ze "gepast" gedrag vertonen en degenen die een moment van verdriet hebben bijvoorbeeld als zwak beoordelen. Een vrouw mag zich nooit verontschuldigen voor haar emoties: als je een vriendin wilt knuffelen of even alleen wilt zijn, is dat normaal!

5. Voor wat ze draagt

5. Voor wat ze draagt

Pexels

Vrouwelijkheid hangt zeker niet af van de jurk die je draagt, hoewel sommige kleding zeker meer of minder fysieke kenmerken kan benadrukken. Voel je nooit ongemakkelijk bij je keuzes: als je graag korte rokken of wijde spijkerbroeken draagt, het maakt niet uit! Tenzij je tegen een bepaald type specifieke dresscode ingaat, voel je vrij om te dragen wat je het leukst vindt en je comfortabel doet voelen!

Advertisement

6. Omdat ze zich vermaakt

6. Omdat ze zich vermaakt

Pexels

Sinds wanneer is plezier een voorrecht voor mannen? Stop met overhaaste oordelen en te zeggen: “Wat zullen ze van me denken?" en begin je te wijden aan de dingen die je het gelukkigst maken.

7. Omdat ze hulp nodig heeft en erom vraagt

7. Omdat ze hulp nodig heeft en erom vraagt

Pexels

Iedereen heeft minstens één keer in zijn leven hulp nodig. Als je een vrouw bent, zul je ongetwijfeld in veel moeilijke situaties terecht zijn gekomen waarin je hulp nodig had; wat je probleem ook was - een zware koffer of een huishoudelijke klus waarvan je niet zeker was - weet dat om hulp vragen normaal is en je je niet schuldig moet voelen.

Advertisement