Een meisje vernietigt boos de trouwjurk van haar tante: haar vader dwingt haar de jurk te vergoeden voor $15.000

Janine image
door Janine

05 Juli 2020

Een meisje vernietigt boos de trouwjurk van haar tante: haar vader dwingt haar de jurk te vergoeden voor $15.000
Advertisement

Wanneer je het hebt over een "voorbeeldige straf", heeft elke ouder zo zijn eigen ideeën. Alle kinderen maken fouten en alle vaders en moeders zoeken tegelijkertijd naar min of meer effectieve - en opvallende - manieren om hen het belang te laten inzien van het respecteren van de regels en goed gedrag. Er zijn er die erin slagen gezaghebbend maar tegelijkertijd “soft" te zijn, en degenen die als straf de weg van het onvergetelijke voorbeeld volgen.

De tiener waarover we je gaan vertellen, “slachtoffer” van een heel sterke les van haar vader, weet er alles van. Ze zeggen dat “wie kapot maakt, betaalt”, en dat klopt, en deze vader heeft de regel tot in de perfectie toegepast...

via reddit

Advertisement
Daniela Ursu/Pexels - foto di archivio

Daniela Ursu/Pexels - foto di archivio

Het begon allemaal toen het 16-jarige meisje, dochter van de man in kwestie, een 30-jarige, geïntrigeerd was door de trouwjurk van haar tante, een echt familiestuk waar een belangrijk en ontroerend verhaal achter zit en ze het niet kon laten het aan te trekken.

De jurk was van de grootmoeder van de 16-jarige, moeder van haar vader en de toekomstige bruid, haar tante. De oude vrouw, een jarenlang bekwame naaister, had het gemaakt met kostbare en zeer dure stoffen en wist het perfect aan te passen aan het lichaam van haar dochter, die het kort daarna voor de grote dag zou dragen. Een droomjurk werd daarom nog waardevoller door het feit dat de grootmoeder van de naaister onmiddellijk na het vermaken stierf, waardoor de familie verdrietig achterbleef. Maar laten we teruggaan naar ons verhaal.

Op een middag, bij haar tante thuis, drong de tiener aan om de jurk te passen. Ze kreeg nee als antwoord, maar toen haar vader en tante boodschappen gingen doen, besloot het meisje het verbod te negeren en de kostbare jurk aan te trekken. Het passen bleek echter uit te lopen op een ramp. De reden? Terwijl ze het droeg, maakte de tiener de jurk kapot, het scheurde en was daardoor onherstelbaar beschadigd.

Advertisement
Needpix - foto di archivio

Needpix - foto di archivio

De situatie werd al snel gespannen en gecompliceerd, met de tante begrijpelijkerwijs boos over de schade die ze had geleden en de vader die op dat moment besloot om zijn dochter voorbeeldig te straffen. $12.000: dit is de waarde van de kapotte jurk, die hij na het wangedrag aan zijn dochter meedeelde. De vader aarzelde niet om zijn dochter $15.000 aan spaargeld - die ze had gespaard voor de universiteit en voor de toekomst - om haar tante te compenseren voor de jurk en de “morele schade”.

De man was serieus en met deze straf zou hij zeker de toekomst van zijn dochter hebben veranderd. Op dat moment kwam ook de moeder van de 16-jarige, de ex-vrouw van de man, tussenbeide en bekritiseerde hem om deze straf. Het hele verhaal werd verteld door de ouder op Reddit, waar publiekelijk werd gevraagd wie volgens de gebruikers gelijk had. Veel mensen gaven de vader gelijk en beweerden dat de dochter de schade tot op de laatste cent zou moeten vergoeden.

Pikist

Pikist

Een paar dagen later was het verhaal nog steeds het middelpunt van discussies en controverses, toen het meisje iets schokkends aan haar vader onthulde. Volgens wat hij beweerde, zou ze hebben geprobeerd de jurk te dragen en, zodra de naden los gingen, ze deze opzettelijk verder zou hebben verpest en tot flarden gescheurd uit jaloezie jegens haar tante, die een kostbaar geschenk van haar grootmoeder had gekregen, iets wat zij niet had gekregen. Kortom: een werkelijk ongelooflijk verhaal, met dit laatste detail dat de vader - en webgebruikers - er nog meer van overtuigde de juiste keuze te hebben gemaakt door haar op die manier te straffen. Wat vind jij? Hoe zou jij je gedragen in zijn plaats?

Advertisement