Een zwerfhond raakt bevriend met een groep metselaars op de bouwplaats: hij is nu hun viervoetige "hulpje”

Janine image
door Janine

28 Juli 2020

Een zwerfhond raakt bevriend met een groep metselaars op de bouwplaats: hij is nu hun viervoetige "hulpje”
Advertisement

Honden zijn werkelijk vindingrijke dieren. Door de verhalen te vertellen die hen als protagonisten zien, in de meest tedere en onverwachte houdingen, zijn we er steeds meer van overtuigd dat deze wezens geschenken van de natuur zijn.

Of ze nu verdwaald of "vondelingen" zijn, ze slagen er echt in om op een unieke manier gehecht te raken aan de mensen die hen redden en voor hen zorgen, en tonen een ongeëvenaarde dankbaarheid. In deze ongelukkige gevallen leiden viervoetige vrienden zeker geen eenvoudig leven, daarom kan zelfs een klein welkomstgebaar veel doen. De hoofdrolspeler in ons verhaal was een dakloze hond die dankzij de aandacht van gulle mensen geluk en een nieuwe reden om te leven vond. Hij heeft zelfs een nieuwe "baan"!

via El Magallanico

Advertisement
Servio Magallanes - El Magallánico

Servio Magallanes - El Magallánico

Zijn naam is Pocholo en in zijn leven bracht hij veel moeilijke momenten door in de Chileense stad Magallanes, waar hij woont. Er is niet veel bekend over zijn geschiedenis, maar we weten zeker dat hij op een dag werd opgemerkt door een groep bouwvakkers die op een bouwplaats aan het werk waren. Geraakt door zijn sympathie en ontroerd omdat hij honger had, alleen was en het koud had, besloten de metselaars hem wat aandacht te geven en hem "Pocholo" te noemen.

Elke dag ging de hond de arbeiders op de bouwplaats "begroeten" en maakte er gebruik van om zichzelf een beetje te beschermen tegen de gevaren en moeilijkheden van de weg. Zo brak Pocholo de harten van de arbeiders, die hem letterlijk adopteerden. In het bijzonder Mauricio Guerrero, die persoonlijk voor hem zorgt. De trouwe viervoeter kon van zijn kant niet gelukkiger zijn en hij nam zijn nieuwe situatie zo goed ter harte dat hij nu een soort “hulpje” voor de metselaars lijkt te zijn.

Advertisement
Servio Magallanes - El Magallánico

Servio Magallanes - El Magallánico

Pocholo houdt toezicht op de bouwplaats en zorgt ervoor dat het met al zijn vrienden goed gaat. Trouwens, welke werknemer zou zo'n trouwe hulp niet willen hebben tijdens het werk? We zijn er zeker van dat dit schattige dier er dag in dag uit in slaagt het leven van de mensen om hem heen te verbeteren door tederheid en glimlachen te geven.

Advertisement