“De hond weg of jij weg”: een oudere gehandicapte krijgt een ultimatum van zijn verpleeghuis

Janine image
door Janine

19 Juli 2020

“De hond weg of jij weg”: een oudere gehandicapte krijgt een ultimatum van zijn verpleeghuis
Advertisement

Soms lijkt het of de slechtheid van mensen geen grenzen kent. We zouden niet anders kunnen denken dan wanneer we over gebeurtenissen lezen waarin mannen en vrouwen zich “tegen” hun medemensen keren, die weerloos en zwak zijn, met gewoonweg absurde verzoeken en pretenties, zonder rekening te houden met de schade en problemen die ze kunnen veroorzaken.

Dit is wat er gebeurde met Willie, een 73-jarige gehandicapte man, die met zijn lieve hondje Diamond woont. Voor hem is de trouwe viervoeter veel meer dan gezelschap: het dier ondersteunt hem en helpt hem om te gaan met alle dagelijkse moeilijkheden die voortkomen uit het feit dat hij niet kan lopen. Op een dag vond Willie in zijn elektrische rolstoel een bericht dat niemand ooit zou willen lezen: dreigende, agressieve en volkomen respectloze woorden.

via ABC 6 On Your Side

Advertisement
WSYX ABC 6/Youtube

WSYX ABC 6/Youtube

“Doe die hond weg en anders ga je zelf weg!”: dit stond er in de brief die de man vond op zijn scooter voor gehandicapten, ondertekend door het bedrijf dat de residentie beheert waar hij woont. In het bericht stond dat Willie binnen tien dagen zou worden uitgezet als hij dat niet deed. Iedereen die met zo'n ultimatum wordt geconfronteerd, zou wanhopig worden. Alleen al de gedachte dat de mensen om ons heen niet worden getolereerd zonder iets verkeerds te hebben gedaan, is verschrikkelijk.

Advertisement
WSYX ABC 6/Youtube

WSYX ABC 6/Youtube

Het was duidelijk dat Willie niet van plan was zijn hond op te geven en volgens wat naar later bleek, zou het dreigende briefje ontstaan ​​zijn uit het feit dat Diamond soms zonder riem rondliep. Omdat hij niet wist wat hij moest doen en zich in een nare situatie bevond, besloot hij zijn verhaal bekend te maken en de wereld te vertellen hoe belangrijk zijn hond voor hem is.

WSYX ABC 6/Youtube

WSYX ABC 6/Youtube

“Hij is alles wat ik heb”, zei hij ontroerd, zich ervan bewust dat hij Diamond noch zijn verblijfplaats kon verliezen. Willie zou serieus het risico hebben genomen om een ​​dakloze bejaarde te worden, vanwege de klachten van enkele buren, die hem het vreselijke bericht hadden geschreven. Het verhaal van de oudere gehandicapte man heeft een grote weerklank gekregen, in de Verenigde Staten en daarbuiten, en in korte tijd zijn veel mensen in actie gekomen om hem te steunen tegen de mensen die hem eruit wilden zetten.

WSYX ABC 6/Youtube

WSYX ABC 6/Youtube

Zo moest de beheerder van de residentie voor ouderen en veteranen waar Willie woont gedwongen reageren op zijn dreigement van uitzetting, mede dankzij twee advocaten die de man gratis verdedigden. Niemand kon bewijzen dat de hond Diamond de bewoners ooit iets had aangedaan en uiteindelijk werd er een overeenstemming bereikt. Willie zou hebben afgesproken om Diamond in de gemeenschappelijke ruimtes aan de lijn te houden en hij zou niet worden uitgezet.

WSYX ABC 6/Youtube

WSYX ABC 6/Youtube

Een verhaal dat gelukkig goed afliep. Dankzij de vrijgevigheid van degenen die deze 73-jarige hielpen, werd voorkomen dat er nog een dakloze man op straat kwam. Willie en zijn geliefde Diamond kunnen eindelijk rustig slapen.

Advertisement