“De hond weg of jij weg”: een oudere gehandicapte krijgt een ultimatum van zijn verpleeghuis - BekijkDezeVideo.nl
x
“De hond weg of jij weg”: een oudere…
10 foto's die laten zien dat de tijd verstrijkt, maar echte vrienden altijd bij ons blijven Vanwege haar epilepsie kan ze geen hakken dragen: allemaal tonen ze solidariteit door blootsvoets te lopen

“De hond weg of jij weg”: een oudere gehandicapte krijgt een ultimatum van zijn verpleeghuis

19 Juli 2020 • Door Janine
4.125
Advertisement

Soms lijkt het of de slechtheid van mensen geen grenzen kent. We zouden niet anders kunnen denken dan wanneer we over gebeurtenissen lezen waarin mannen en vrouwen zich “tegen” hun medemensen keren, die weerloos en zwak zijn, met gewoonweg absurde verzoeken en pretenties, zonder rekening te houden met de schade en problemen die ze kunnen veroorzaken.

Dit is wat er gebeurde met Willie, een 73-jarige gehandicapte man, die met zijn lieve hondje Diamond woont. Voor hem is de trouwe viervoeter veel meer dan gezelschap: het dier ondersteunt hem en helpt hem om te gaan met alle dagelijkse moeilijkheden die voortkomen uit het feit dat hij niet kan lopen. Op een dag vond Willie in zijn elektrische rolstoel een bericht dat niemand ooit zou willen lezen: dreigende, agressieve en volkomen respectloze woorden.

“Doe die hond weg en anders ga je zelf weg!”: dit stond er in de brief die de man vond op zijn scooter voor gehandicapten, ondertekend door het bedrijf dat de residentie beheert waar hij woont. In het bericht stond dat Willie binnen tien dagen zou worden uitgezet als hij dat niet deed. Iedereen die met zo'n ultimatum wordt geconfronteerd, zou wanhopig worden. Alleen al de gedachte dat de mensen om ons heen niet worden getolereerd zonder iets verkeerds te hebben gedaan, is verschrikkelijk.

Het was duidelijk dat Willie niet van plan was zijn hond op te geven en volgens wat naar later bleek, zou het dreigende briefje ontstaan ​​zijn uit het feit dat Diamond soms zonder riem rondliep. Omdat hij niet wist wat hij moest doen en zich in een nare situatie bevond, besloot hij zijn verhaal bekend te maken en de wereld te vertellen hoe belangrijk zijn hond voor hem is.

Advertisement

“Hij is alles wat ik heb”, zei hij ontroerd, zich ervan bewust dat hij Diamond noch zijn verblijfplaats kon verliezen. Willie zou serieus het risico hebben genomen om een ​​dakloze bejaarde te worden, vanwege de klachten van enkele buren, die hem het vreselijke bericht hadden geschreven. Het verhaal van de oudere gehandicapte man heeft een grote weerklank gekregen, in de Verenigde Staten en daarbuiten, en in korte tijd zijn veel mensen in actie gekomen om hem te steunen tegen de mensen die hem eruit wilden zetten.

Zo moest de beheerder van de residentie voor ouderen en veteranen waar Willie woont gedwongen reageren op zijn dreigement van uitzetting, mede dankzij twee advocaten die de man gratis verdedigden. Niemand kon bewijzen dat de hond Diamond de bewoners ooit iets had aangedaan en uiteindelijk werd er een overeenstemming bereikt. Willie zou hebben afgesproken om Diamond in de gemeenschappelijke ruimtes aan de lijn te houden en hij zou niet worden uitgezet.

Een verhaal dat gelukkig goed afliep. Dankzij de vrijgevigheid van degenen die deze 73-jarige hielpen, werd voorkomen dat er nog een dakloze man op straat kwam. Willie en zijn geliefde Diamond kunnen eindelijk rustig slapen.

Tags: DierenOuderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt