Ouders kunnen hun zoon na 32 jaar eindelijk weer omhelzen: hij werd als kind ontvoerd en verkocht

Janine image
door Janine

24 Juli 2020

Ouders kunnen hun zoon na 32 jaar eindelijk weer omhelzen: hij werd als kind ontvoerd en verkocht
Advertisement

Het meest vreselijke dat een ouder kan overkomen, is het vroegtijdig verliezen van een kind. De op één na grootste angst is het kwijtraken, of dat iemand het je kan afnemen. In sommige gevallen is het moeilijk te zeggen wat de meest verontrustende gebeurtenis is.

We weten niet of het erger is om iets onomkeerbaars te moeten accepteren, wat echter vrede kan geven, of om hoop te koesteren, maar altijd in angst en nostalgie te leven.

via South China Morning Post

Advertisement
South China Morning Post/YouTube

South China Morning Post/YouTube

Gelukkig heeft het verhaal van vandaag een gelukkig einde. In 1988 werd Mao Yin, de zoon van Li Jingzhi en Mao Zhenjing, ontvoerd terwijl het gezin in een hotel verbleef. Al meer dan drie decennia heeft het paar naar hem gezocht, zonder ooit op te geven.

De vrouw werd gedwongen haar baan op te zeggen om zich fulltime te wijden aan het onderzoek. In de loop van de tijd heeft ze meer dan 100 duizend flyers verspreid en meer dan 300 mogelijke sporen gevolgd, helaas zonder resultaat.

Ze heeft ook deelgenomen aan verschillende uitzendingen en talkshows om oproepen op tv te doen. Vanuit hun regio van oorsprong, die van Xian, in centraal China, hebben de twee hun onderzoek geleidelijk nationaal en internationaal verbreed.

32 jaren van stilte waren verstreken, maar op 9 mei 2020, op Moederdag, ontving Li het mooiste cadeau dat ze zich had kunnen wensen. De politie ontdekte dat ongeveer 1000 km van Xian in het zuidwesten van het land een man jaren eerder een kind had geadopteerd. Uit de informatie bleek dat er een grote kans was dat het Mao zou kunnen zijn.

Advertisement
South China Morning Post/YouTube

South China Morning Post/YouTube

Na een onderzoek via de digitale gezichtsbewerking en de DNA-test, eindelijk de bevestiging: hij was het echt. Het kind was verkocht aan een kinderloos stel voor 6 miljoen yuan, iets meer dan 700 euro. Hij had de naam Gu Ningning gekregen.

Uiteindelijk slaagden Mao Zhenjing en Li Jingzhi erin hun zoon weer te knuffelen. Mao/Gu is nu 34 jaar oud en runt een bedrijf in woondecoratie. De jongen sprak de wens uit om dicht bij zijn biologische ouders te gaan wonen en niet meer van hen te willen scheiden.

In 2007 trad Li toe tot de organisatie Baby Come Back Home. Het is een door vrijwilligers ondersteunde structuur die zich inzet voor het vinden van vermiste kinderen. Ze hielp 29 gezinnen om hun kinderen te vinden, terwijl de hare nog steeds vermist was. In de tussentijd bleef ze erin geloven en kracht houden. Ondanks het lijden bleef ze anderen helpen. Nu is het haar beurt om weer gelukkig te zijn.

Advertisement