Een echtpaar met het syndroom van Down zet een kind op de wereld: het debat over het verantwoordelijkheidsgevoel is losgebarsten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een echtpaar met het syndroom van Down…
Een man laat zijn vrouw en dochters in de steek omdat ze blauwe ogen hebben: een absurd verhaal over discriminatie Een meisje haalt een grapje uit met haar stiefmoeder door met haar tandenborstel het toilet schoon te maken: haar vader straft haar door het haar te laten gebruiken

Een echtpaar met het syndroom van Down zet een kind op de wereld: het debat over het verantwoordelijkheidsgevoel is losgebarsten

Door Janine
62.020
Advertisement

Als een stel een kind met het syndroom van Down krijgt, zijn er vanaf de eerste dag al zorgen voor zijn toekomst. Ouders maken zich onvermijdelijk zorgen over wat er zal gebeuren als ze er niet meer zijn.

Wat gebeurt er als het de moeder en vader zijn die deze beperking delen en de verantwoordelijkheid hebben om voor een kind te zorgen? Het debat over de kwestie is enigszins complex.

Lisa en Nick zijn twee jonge mensen met het syndroom van Down, die ouders zijn geworden van een prachtige baby, met hetzelfde syndroom. Volgens de statistieken hebben degenen die met deze chromosomale anomalie zijn geboren tussen de 70% en 80% kans om steriel te zijn.

Als ze erin slagen zwanger te worden, is de kans groot dat de ouders dezelfde aandoening doorgeven aan hun kind. Daarnaast is er ook een groot gevaar voor de moeder en voor de baby, vanwege de frequente complicaties tijdens de zwangerschap.

Patty, Lisa's moeder, is nu grootmoeder, maar haar rol bij het opvoeden van de baby lijkt sterk op die van een moeder. Ze heeft er echter altijd voor gekozen om het besluit van haar dochter om een ​​onafhankelijk leven te leiden, te steunen, ondanks alle moeilijkheden.

Hoewel het bestaan ​​van de twee jongeren absoluut privé blijft, heeft het verhaal tot heel wat discussies binnen de hele gemeenschap geleid. Het probleem is niet de” normaliteit", maar eerder het ethische gewicht van een gedrag dat een nieuw leven beïnvloedt.

Advertisement

Dec,. 2016 Nic is almost as tall as me and skis on his own. Bear Valley great winter.

Pubblicato da Patti White su Martedì 15 gennaio 2019

Wanneer het lot van een ander individu in het spel komt, is het moeilijk om de grenzen en rechten tussen "willen" en “kunnen” vast te stellen. Er zijn er die spreken over een daad van egoïsme en anderen over een daad van liefde. Voorlopig kunnen we Nick en Lisa alleen het beste wensen.

Het is niet gemakkelijk te beoordelen of hun actie het resultaat is van moed of roekeloosheid, of het nu goed of fout was. Zoals met zoveel dingen die keerpunten in de emancipatie van de mens vertegenwoordigden, moet ook dit in het bewustzijn worden gelegd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt