Elke avond keert een eendje terug naar het huis van de jongen die haar leven heeft gered: ze zijn praktisch onafscheidelijk

Janine image
door Janine

12 September 2020

Elke avond keert een eendje terug naar het huis van de jongen die haar leven heeft gered: ze zijn praktisch onafscheidelijk
Advertisement

Je kunt alles in het leven verwachten, behalve vriendschap sluiten met een eendje. Dat is ook wat Steven Thibault, een man die een reeks appartementen in Nahant, in Massachussetts beheert, eerst dacht en die op een werkdag als alle anderen een eenzaam en bang eendje vond dat worstelde om uit het zwembad te komen van het appartementencomplex. Steven wist dat de eend het alleen niet zou redden, dus besloot hij hem mee naar huis te nemen om voor het dier te zorgen.

via The Dodo

Advertisement

Wat Steven niet kon weten, is dat het eendje, door de jongen Cheerio genoemd, erg gehecht aan hem raakte en dat hij de man die zijn leven had gered nooit zou verlaten. Hoewel Steven de eend overdag vrij laat om hem weer in contact te brengen met zijn natuurlijke habitat, keert hij elke nacht terug naar het huis van Steven.

Advertisement

Niemand zou er om hebben gewed, maar nu zijn Steven en Cheerio ongelooflijk goede vrienden geworden. Steven vertelde The Dodo: “Hij heeft een sociaal leven, brengt tijd door met andere eenden, wat me gelukkig maakt, maar aan het eind van de dag kiest hij altijd voor mij. Dat kan op een dag veranderen, maar dat is aan hem."

En blijkbaar, ondanks dat hij erg gehecht is aan zijn menselijke baasje, lijkt Cheerio een heel "werelds" eendje: "Hij kan het goed vinden met andere eenden, vooral mannetjes. Hij is een beetje verlegen als het om vrouwtjes gaat, maar ik hoop dat dit verandert. Hij gaat ook op stap met andere soorten, zoals wilde eenden en ganzen die hier in Nahant overwinteren. Hij heeft ook meeuwen als vrienden!"

Toen Steven dat eendje bijna per ongeluk redde uit het zwembad van het appartementencomplex waar hij werkte, had hij zich niet kunnen voorstellen dat Cheerio zijn leven zou veranderen en een vast referentiepunt zou worden.

Elke avond komt de eend bij hem thuis, in het vertrouwen dat hij een liefdevolle familie heeft gevonden waar hij altijd op kan rekenen!

Advertisement