Een priester jaagt een autistisch kind de kerk uit tijdens de doopdienst omdat hij “teveel kabaal” maakte

Janine image
door Janine

22 September 2020

Een priester jaagt een autistisch kind de kerk uit tijdens de doopdienst omdat hij “teveel kabaal” maakte
Advertisement

De onverdraagzaamheid jegens beperkingen en het "andere" is vaak het onderwerp van het nieuws, aangezien er helaas nog steeds veel gevallen zijn van discriminatie naar mensen met speciale behoeften. Ouders van kinderen met autismespectrumstoornissen weten dat het leven voor hun kinderen niet gemakkelijk zal zijn, ook al doen ze hun best om hen in de samenleving te integreren. Veel van het werk van inclusie zou van school moeten komen: alleen door anderen te leren tolerant te zijn, kunnen we een meer inclusieve wereld opbouwen. Het doet daarom nog meer pijn als het juist bepaalde institutionele en charitatieve figuren zijn die empathie en tolerantie missen.

Een priester uit New Jersey moet alle goede bedoelingen zijn vergeten die hem tot God en de christelijke naastenliefde hadden gedreven toen hij tijdens een doopdienst besloot een autistische jongen weg te jagen die niet stil kon zitten.

via NCB News

Advertisement
Youtube / CBS 17

Youtube / CBS 17

Nick, een autistische jongen van slechts 7 jaar oud, was het broertje van het meisje dat die dag gedoopt zou worden. De familie was bijeengekomen in de kerk die ze in Hillside bezochten om de blijde gebeurtenis te vieren. Geen van de familieleden had ooit kunnen vermoeden dat de priester in staat was om zo'n verachtelijk gebaar te maken. Tijdens de dienst kon Nick niet stilzitten en zich concentreren - een veel voorkomend probleem voor mensen met autismespectrumstoornissen - en de priester, geïrriteerd door de geluiden, besloot hem de kerk uit te sturen. De moeder van Nick en het meisje dat haar doop ontving, waren op zijn zachtst gezegd verbijsterd door een dergelijk gebrek aan empathie en overweging.

Julia Vicidomini en haar man hebben er ongetwijfeld spijt van gehad dat ze die kerk hebben uitgekozen en bezocht en, zoals ze al hebben verklaard, zullen ze er nooit meer een voet in zetten.

Advertisement