Een 77-jarige oma leert de drie dieven die haar probeerden te beroven, een les die ze nooit zullen vergeten

Janine image
door Janine

06 Oktober 2020

Een 77-jarige oma leert de drie dieven die haar probeerden te beroven, een les die ze nooit zullen vergeten
Advertisement

Soms denken we dat mensen van een bepaalde leeftijd niet meer in staat zijn snelle en heldere reflexen te hebben, of bepaalde begrippen niet goed begrijpen, juist door het verstrijken van de jaren en een (veronderstelde) verminderde luciditeit. In sommige gevallen kan dit waar zijn, maar, zoals vaak gebeurt in het leven, moeten we nooit generaliseren.

Er zijn veel mensen die dit bewijzen: een van hen is ongetwijfeld de 77-jarige Engelse vrouw waarover we je gaan vertellen. Wat heeft ze voor speciaals gedaan? Simpel: alsof haar leeftijd er niet toe deed, slaagde ze er met opgeheven hoofd in uit een zeer moeilijke situatie te komen, waar ieder ander door in paniek zou zijn geraakt.

via Liverpool Echo

Advertisement
Neįtikėtini faktai/Facebook

Neįtikėtini faktai/Facebook

Ouderen hebben ons altijd veel te leren in termen van wijsheid, ervaring en - waarom niet - misdaadbestrijding. Als je dit laatste aspect niet gelooft, staat de dynamische oma Winifred Peel klaar om je ongelijk te bewijzen. Voor haar was het een dag als elke andere: ze was gaan wandelen en had geld opgenomen bij de geldautomaat toen drie mannen haar benaderden met bedoelingen die allesbehalve vriendelijk waren.

Dit waren uiteraard overvallers die de duidelijke bedoeling hadden om het geld dat ze had opgenomen te stelen, gebruikmakend van haar leeftijd en dus van haar (veronderstelde) zwakte. Jammer dat Piper Dumitru, Florin Geblescu en Felix Stoica - bij de autoriteiten al bekend als beruchte personen - die dag besloten om de verkeerde persoon te beroven…

Advertisement
Pxhere

Pxhere

De vorige dag had Winifred al opgemerkt dat de drie mannen haar de bank uit volgden, dus ze vermoedde al iets. Dus toen ze zich in de gevaarlijke situatie bevond, besloot ze dat ze nooit het slachtoffer van de dieven zou worden en dat ze ze een les zou leren die ze nooit zouden vergeten. Toen de drie boeven haar duwden om haar te laten vallen en haar te beroven, was ze sneller dan zij en greep een van hen bij de kraag en sloeg uit alle macht met zijn hoofd tegen de geldautomaat.

Precies: nadat ze de man had verrast, had Winifred alle tijd om de politie te bellen, terwijl ze wegliep van de plaats van de poging tot overval. De agenten slaagden er gelukkig in hen te pakken te krijgen en te arresteren voor wat ze hadden gedaan. Geen twijfel mogelijk: deze jonge, dappere en superactieve oma deed het echt beter dan veel andere mensen, jonger dan zij in zo'n moeilijke situatie. We complimenteren haar en kunnen niet anders dan haar als voorbeeld nemen!

Advertisement