Een vrouw bedankt de man die haar van een aanrander in de metro heeft gered door de signalen van haar lichaam te lezen

Janine image
door Janine

12 Oktober 2020

Een vrouw bedankt de man die haar van een aanrander in de metro heeft gered door de signalen van haar lichaam te lezen
Advertisement

Zelfs als we soms denken dat de wereld vol is van negativiteit en dat mensen zich vaak slecht gedragen door anderen lastig te vallen, is er gelukkig geen gebrek aan episodes en positief gedrag die deze overtuigingen kunnen weerleggen.

We hebben het over al die situaties waarin de mensen om ons heen, op een onbaatzuchtige en genereuze manier, erin slagen ons een handje te helpen om uit moeilijke momenten te komen. Net zoals een vrouw uit New York ervoer in de metro. Een nare ervaring van intimidatie door een onbekende, die gelukkig voor haar goed afliep, dankzij ingrijpen en de helderheid van een andere onbekende die in de buurt was en die getuige was van de scène.

via Reddit

Advertisement
Pxhere - foto di archivio

Pxhere - foto di archivio

Soms zijn de helden en "beschermengelen" dicht bij ons, ook al lijkt het of we alleen zijn in gecompliceerde situaties. Voor de vrouw die anoniem haar ervaring op Reddit deelde, was het precies zo. Ze zat op een gewone dag in de metro toen een man haar lastig begon te vallen, haar in de wagon volgde, haar op een provocerende manier aansprak en te dichtbij kwam. Een situatie die helaas vaker voorkomt in het openbaar vervoer, waardoor de onfortuinlijke vrouw wanhopig en angstig werd.

Gelukkig zat er een jongen vlakbij haar die door haar lichaamstaal en het observeren van de situatie onmiddellijk begreep dat er iets mis was en dat haar ongemakkelijk deed voelen. Dus, snel en duidelijk handelend, wendde hij zich tot haar en zei: "Hé Lauren, ga jij ook naar Jeffs etentje?”, kennelijk verzon hij haar naam en die van zijn vermeende vriend om haar te redden. De vrouw begreep na een moment van verbazing wat hij deed, en antwoordde ja, alsof ze de jongen kende.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

“Laten we gaan, we zouden er samen heen kunnen lopen”, zei de jongen tegen haar en terwijl hij haar zijn telefoon liet zien, vroeg hij haar of alles in orde was. De vrouw antwoordde daarom dat de louche man haar volgde en de vriendelijke onbekende besloot om met haar mee te gaan om de aanrander van zich af te schudden en haar veilig naar huis te begeleiden. De vrouw, verrast door het gebaar van extreme vrijgevigheid, besloot de onbekende publiekelijk te bedanken en de wereld over haar episode te vertellen.

Kars Alfrink/Flickr - foto di archivio

Kars Alfrink/Flickr - foto di archivio

“Ik ben zo blij dat er mannen zoals hij zijn - schreef ze - In New York bemoeien de meeste mensen zich met hun eigen zaken, dus heel erg bedankt, waar je ook bent. Het spijt me dat je tijd verloren hebt, maar op dat moment was je mijn beschermengel.”  We kunnen het alleen maar met haar eens zijn: temidden van zoveel negativiteit is het soms heel goed om dit soort verhalen te lezen, vind je ook niet?

Advertisement