Een 17-jarige vader moet zijn dochter alleen opvoeden nadat hij in de steek is gelaten door zijn ouders en vriendin

Janine image
door Janine

19 Oktober 2020

Een 17-jarige vader moet zijn dochter alleen opvoeden nadat hij in de steek is gelaten door zijn ouders en vriendin
Advertisement

Een kind krijgen is een van de mooiste dingen die ons in het leven kunnen overkomen, maar een kind alleen opvoeden, zonder hulp van iemand anders, kan een nogal moeilijke missie blijken te zijn. De hoofdpersoon van dit waargebeurde verhaal weet er alles van, een tienerjongen die vader werd maar eerst in de steek werd gelaten door de moeder van zijn dochter en vervolgens door zijn ouders het huis uit werd gegooid. Nu zoekt hij advies op internet om te proberen een eigen leven op te bouwen en zijn dochter op de beste mogelijke manier op te voeden.

via Reddit

Advertisement
Pikist

Pikist

De jongen ontmoette de vrouw toen hij 17 was; aanvankelijk ontmoetten ze elkaar vrijblijvend en probeerden ze van dag tot dag te leven, zonder iets te plannen. Maar toen kwam het plotselinge nieuws: ze was zwanger. In de maanden daarna probeerden ze geld te besparen om de baby op te voeden, maar zonder zijn ouders op de hoogte te brengen van het nieuws.

De vader en moeder van de jongen waren niet op de hoogte gebracht van de zwangerschap en geboorte van het kind; de nieuwe vader sloop het huis uit met het excuus om op een kind uit de buurt te moeten passen: “Soms ging mijn ex weg en vroeg me om op onze dochter te passen, dus ik had geen andere keus dan voor haar te zorgen terwijl zij er niet was en urenlang weg bleef.”

Advertisement
Pxfuel

Pxfuel

Maar toen de ouders de waarheid ontdekten, waren ze woedend: "Ze gooiden me ’s nachts de deur uit en de volgende ochtend kreeg ik een ultimatum: mijn dochter bij mijn ex achterlaten en bij mijn tante intrekken, of bij mijn ex blijven en geen deel meer uitmaken van de familie." De jongen koos er uiteindelijk voor om bij de moeder van zijn dochter te blijven, maar toen hij erachter kwam dat ze in het geheim drugs gebruikte, besloot hij haar te verlaten en met hun dochter het huis uit te gaan.

Toen hij na een paar dagen terugkeerde was zijn ex weg en hij heeft al maanden niets van haar gezien of gehoord. De vader is nu 18, werkt fulltime in een countryclub, verdient niet veel geld, heeft geen auto, kan het zich niet veroorloven om naar de universiteit te gaan en heeft niet veel geld gespaard. Daarom probeerde de jongen, nadat hij om advies op Reddit had gevraagd, opnieuw contact op te nemen met zijn ouders, die aanboden om weer een relatie op te bouwen.

Nu leven vader en dochtertje onder het dak van hun grootouders van vaderskant, ook al is de toekomst voor deze jongen nog vol twijfels en onzekerheden. Maar we zijn er zeker van dat hij het beetje bij beetje zal redden.

Advertisement