Een jongen vindt een poema achter zich tijdens het hardlopen in de bergen: ze rent 6 huiveringwekkende minuten achter hem aan

Janine image
door Janine

21 Oktober 2020

Een jongen vindt een poema achter zich tijdens het hardlopen in de bergen: ze rent 6 huiveringwekkende minuten achter hem aan
Advertisement

De video die deze jonge sportieve man plaatste, is ongelooflijk. We zouden een vergelijking kunnen maken met een van die films waarbij je je adem inhoudt, maar in dit geval is de spanning geconcentreerd in 6 minuten. 6 minuten waarin je dankbaar bent dat je nog leeft, zelfs degenen die dit vreselijke verhaal niet uit de eerste hand hebben meegemaakt.

Deze jonge hardloper dacht te gaan hardlopen omringd door adembenemende herfstpanorama’s: alles ging goed totdat hij besefte dat hij werd gevolgd door niemand minder dan een poema. Een poema met niet bepaald vreedzame bedoelingen.

Advertisement
Kunkyle z/YouTube

Kunkyle z/YouTube

Kyle Burgess is een gepassioneerde sportfotograaf die besloot om te gaan hardlopen tussen de betoverende herfstkleuren door de prachtige bergen van Utah. Volgens de man had hij kort voordat een poema achter zijn hielen zat, katachtige welpen geaaid die hij aanvankelijk voor lynxen had aangezien.

Advertisement
Kunkyle z/YouTube

Kunkyle z/YouTube

Hij verliet de welpen om verder te lopen toen hij een poema niet ver van hem vandaan zag: hij begreep meteen dat het de moeder van de welpen was die duidelijk niet erg blij was met het nauwe contact dat hij had gehad met de kleintjes.

Ondanks de intimidatie van de jongen die begon te schreeuwen om de "kat" bang proberen te maken, bleef de poema hem volgen. Uitgerust met een camera, kon de man de ongelooflijke ontmoeting vastleggen: voorzichtig, om de poema niet de rug toe te keren, liep hij zes zeer lange minuten achteruit.

Moeder poema probeerde hem ook aan te vallen door naar voren te schieten en haar tanden te laten zien: momenten waarop maar weinigen het hoofd koel hadden kunnen houden zoals deze jongen.

Uiteindelijk slaagde de jongen erin het dier weg te jagen door een steen in haar richting te gooien. Gelukkig zijn de fotograaf, moeder poema en de welpen in orde en raakte niemand gewond. De jongen moet flink geschrokken zijn, maar door onszelf te identificeren met de poema, kunnen we ons voorstellen dat het voor haar hetzelfde was: haar agressieve gedrag was hoogstwaarschijnlijk te danken aan haar zorg om de kleintjes te beschermen en elke dreiging weg te nemen... die in dat geval de hardloper was!

Advertisement