Bejaarde vrouw met gehandicapte dochter heeft niets te eten op oudejaarsavond: de politie helpt hen

Janine

13 Januari 2023

Bejaarde vrouw met gehandicapte dochter heeft niets te eten op oudejaarsavond: de politie helpt hen
Advertisement

Er zijn momenten waarop we ons zo alleen voelen dat we denken dat er echt niemand is tot wie we ons kunnen wenden voor hulp. In werkelijkheid moeten we, vooral op de moeilijkste momenten, in gedachten houden dat er altijd een oplossing is en iemand die ons een handje kan helpen. Voor oudere mensen is het zeker moeilijker, vooral als ze geen familie hebben of, erger nog, voor een gehandicapt kind moeten zorgen. Het is de uitzichtloze situatie waarin een 70-jarige vrouw uit Rome, met een dochter die absoluut niet zelfvoorzienend is, zich op oudejaarsavond bevond. Met niemand tot wie ze zich kon wenden voor hulp en niets om te eten, dacht ze dat ze het nieuwe jaar zo in zou gaan.

via Terzobinario

Advertisement

Furto all'interno del Centro Commerciale, ruba una borsa ma viene fermata: arrestata #PoliziaRomaCapitale È stata ...

Pubblicato da Polizia Roma Capitale su Venerdì 23 dicembre 2022

De eenzaamheid van ouderen is een concreet probleem, of zelfs een sociale plaag, die de staat zou moeten proberen te verhelpen met een reeks initiatieven en acties om het evenwicht te herstellen, zodat iedereen in waardigheid kan leven. Helaas is dit zo'n wijdverbreid probleem dat het erg moeilijk is om iedereen te helpen. Bovendien is het tijdens de feestdagen precies het moment waarop de moeilijkheden die zich gedurende de rest van het jaar hebben voorgedaan, groter lijken te worden en een punt bereiken waarop geen terugkeer meer mogelijk is. Een 70-jarige vrouw met een gehandicapte dochter had op oudejaarsavond niets te eten; wanhopig besloot ze rond 23.00 uur de politie te bellen voor hulp.

Zoals je je kunt voorstellen, zijn de verzoeken en telefoontjes naar de politie tijdens de laatste uren van 31 december van elk jaar altijd talrijk en om de meest uiteenlopende redenen, maar niemand heeft het verzoek om hulp van deze vrouw afgewezen.

Wikimedia / Not the actual photo

De telefoniste die de oproep van de vrouw had aangenomen, stuurde het verzoek onmiddellijk door naar de politie, die snel tussenbeide kwam. Hoewel het erg laat was, slaagden de politieagenten erin om wat te eten en een panettone te kopen, zodat de vrouw en haar dochter in ieder geval de komst van het nieuwe jaar konden vieren. De vrouw bedankte de agenten hartelijk voor hun onverwachte hulp op een voor haar moeilijk moment.

Er zijn veel problemen in het leven en ze kunnen zeker niet allemaal met een eenvoudig gebaar worden opgelost, maar laten we niet vergeten hoe belangrijk het is om anderen te helpen en tegelijkertijd te weten hoe we om hulp moeten vragen.

Advertisement