Bejaarde man staat in de rij bij de kassa met slechts twee producten: onbekende mensen vertellen hem dat ze de boodschappen voor hem zullen betalen

Janine image
door Janine

19 Januari 2023

Bejaarde man staat in de rij bij de kassa met slechts twee producten: onbekende mensen vertellen hem dat ze de boodschappen voor hem zullen betalen
Advertisement

Er zijn mensen die, ondanks de inspanningen en vele banen in de loop van hun leven, met pensioen gaan zonder een goede economische stabiliteit te hebben bereikt. Dit is een veel wijdverspreider probleem dan men zou denken: veel ouderen komen amper rond en hebben zelfs moeite om eerste levensbehoeften te betalen. Daarom zijn liefdadigheidsinitiatieven voor deze mensen niet ongewoon in de Verenigde Staten. Een voorbeeld van deze golf van altruïsme was het prachtige initiatief van een televisieploeg die besloot enkele klanten in een supermarkt te verrassen door hun boodschappen te betalen. Maar laten we de details bekijken.

via Youtube / FOX5 Las Vegas

Advertisement
Youtube screenshot

Youtube screenshot

In Las Vegas verraste de televisieploeg "Fox 5 Surprise Squad" enkele klanten van een plaatselijke supermarkt en besloot de boodschappen voor hen te betalen. Onder deze cliënten bevonden zich verschillende mensen die moeite hadden om rond te komen en die absoluut financiële hulp nodig hadden. Dave Hall, de tv-presentator, benaderde elk van deze mensen met de vraag of hij de boodschappen voor hen kon betalen. Natuurlijk werden al deze ongebruikelijke verzoeken door klanten met een glimlach begroet, verbaasd maar ook opgelucht dat iemand ze kon betalen. Sommige caissières wezen het team op de meest behoeftige klanten en onder hen bevonden zich ook twee oudere mensen die hun land hadden gediend: een vrouw in een rolstoel, Stephanie, en een vriend van haar man, Larry: de man van de vrouw werkte als vrachtwagenchauffeur en was vaak afwezig, daarom bracht Larry haar overal heen waar ze naartoe moest. Beiden steunden elkaar, maar het ging niet zo goed met hen. De vrouw bekende tegenover de televisieploeg dat ze de laatste $50 op zak had, terwijl Larry in tranen verklaarde dat hij nog nooit zoveel eten had gekocht als die dag.

Advertisement
Flickr / eddie welker

Flickr / eddie welker

Larry was namelijk met Stephanie naar de supermarkt gegaan, maar had geen geld om boodschappen te doen: terwijl hij in de rij stond bij de kassa, had hij alleen een fles afwasmiddel en een zakje snoep in zijn hand. Alles veranderde toen Dave hem benaderde met de microfoon in zijn hand en hem het goede nieuws vertelde: "Je hebt ons land gediend, nu is het onze beurt om jou te dienen", vertelde de tv-presentator hem. Ontroerd begon Larry te winkelen, zijn eerste echte boodschappen in wie weet hoe lang.

"We proberen goede dingen te doen voor goede mensen, Larry, dus je verdient het”, werd hem verteld terwijl ze voor zijn boodschappen betaalden.

Als je de mogelijkheid hebt, moet je altijd proberen goed te doen en anderen te helpen.

Advertisement