Een moeder straft haar dochter door haar een nacht in een tent te laten slapen: ze had een dakloze man beledigd

Janine image
door Janine

12 December 2020

Een moeder straft haar dochter door haar een nacht in een tent te laten slapen: ze had een dakloze man beledigd
Advertisement

Een ouder doet er alles aan om zijn kinderen te leren hoe de wereld werkt, om elk standpunt, elke diversiteit te respecteren, om empathisch te zijn voor de minder bedeelden. Maar soms worden, om onze kinderen harde levenslessen te laten leren, mama en papa gedwongen om de harde manier te gebruiken. En daarmee bedoelen we zeker niet dat we handen of geweld gebruiken, maar het voorbeeld dat deze moeder gaf zorgde op het web voor discussies.

via Reddit

Advertisement
Chris McTiernan/Wikimedia

Chris McTiernan/Wikimedia

In een groep op Reddit deelde een moeder haar ervaring met haar twee dochters, de ene 16 en de andere 14 jaar, in de overtuiging dat ze beleefde, respectvolle en empathische meisjes had opgevoed; maar Jessica, de jongste, gedroeg zich onbeschoft tegenover een arme dakloze man.

De oudste dochter, Jasmine, liet haar moeder een video zien waarin Jessica een dakloze man slecht behandelde die haar om geld bedelde: "Vraag me niet om geld, als je niet zo lui was zou je het zelf kunnen verdienen en het niet aan verdovende middelen uitgeven. [...] Ja, mensen slapen voor de lol op straat, ook in december zou je niet mogen klagen, je hebt immers altijd vakantie."

Advertisement
Geograph

Geograph

De moeder was geschokt en wist dat ze haar dochter een harde les zou moeten leren; dit is wat haar plan was, in haar eigen woorden: "Ik deed de deur van haar slaapkamer op slot zodat ze niet naar binnen kon, ik plaatste een bord met de tekst 'Gesloten voor de feestdagen', ik zette een tent op in de tuin en heb er dekens en de slaapzak die ik gebruikte toen ik in Noorwegen kampeerde in gelegd."

Daarna stelde de moeder haar jongste dochter een ultimatum: of ze sliep een nacht in de tent om zelf te ervaren hoe een dakloze leeft, of ze nam haar mobiele telefoon in beslag; en het experiment lijkt te hebben gewerkt. Na de vreselijke ervaring van een nacht slapen in de open lucht, lijkt Jessica haar lesje te hebben geleerd.

Was deze moeder te hard of handelde ze juist door haar dochter een les in empathie te geven die ze voor altijd zal onthouden?

Advertisement