Een negentigjarige laat een handgeschreven brief achter aan de buurvrouw: "Ik voel me vreselijk alleen" - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een negentigjarige laat een handgeschreven…
Deze vrouw weigert bij elke date haar snor te verwijderen en haar wenkbrauwen te epileren en wordt overladen met beledigingen Onbeleefde ouders die er niet in geslaagd zijn hun kinderen respect te leren: 15 helaas waargebeurde foto's

Een negentigjarige laat een handgeschreven brief achter aan de buurvrouw: "Ik voel me vreselijk alleen"

24 Februari 2021 • Door Janine
12.924
Advertisement

Als we de derde leeftijd bereiken, voelen we allemaal een beetje de last van eenzaamheid; hoewel we omringd zijn door kinderen, kleinkinderen en een uitgebreide familie, is het niet ongebruikelijk om hartverscheurende verhalen te horen van grootmoeders en grootvaders die "in de steek zijn gelaten" door hun kinderen en familieleden zodra deze zelf een gezin hebben gesticht. Juist in deze veel voorkomende situaties wordt eenzaamheid een lelijk beest om te temmen: hoe kom je van dit vreselijke gevoel af? 

De hoofdrolspeelster van dit ontroerende verhaal heet Wanda, ze is 90 jaar en woont alleen in haar appartement in de stad San Francisco, in Californië. Een vrouw die haar hele leven omringd door familieleden en vrienden heeft geleefd, maar die nu volkomen alleen leeft en eenzaam is; daarom raapte ze op een dag al haar moed bijeen en schreef ze een brief aan de buurvrouw met de vraag of ze haar vriendin wilde worden. De brief begon als volgt: "Zou je willen overwegen om mijn vriendin te worden? Ik ben 90 jaar oud en woon alleen. Al mijn vrienden zijn er niet meer, en ik voel me zo alleen en bang. Bid alsjeblieft voor me."

Marleen Brooks, de buurvrouw van de negentigjarige, was zodra ze die met de hand geschreven woorden las, zo ontroerd dat ze niet anders kon dan bij mevrouw Wanda aankloppen op de dag dat ze die tedere en emotionele brief ontving. 

Om kennis te maken met haar oudere buurvrouw heeft Marleen wat lekkers klaargemaakt en de twee vrouwen waren meteen op elkaar afgestemd; een nieuwe vriendschap was ontstaan, nu zou Wanda zich niet meer zo alleen voelen als voorheen! Over de liefdevolle relatie die ontstond met haar buurvrouw die aandacht en vriendschap nodig had, zei Marleen: "Ik ben zo blij voor Wanda. Maar zoals ik al eerder zei, er zijn zoveel andere ouderen die alleen zijn, net als Wanda. denk eens na over het idee om bij hen aan te kloppen en gedag te zeggen. Ik weet dat het veel voor hen zou betekenen. En wie weet, misschien maak je op die manier een nieuwe vriend!"

Waar wacht je nog op, ga de deur uit en klop met een brede glimlach bij je bejaarde buurman aan: we weten zeker dat hij je attente gebaar enorm zal waarderen! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt