Ze smeekt huilend om niet gescheiden te worden van haar adoptiemoeder: de video is hartverscheurend

Janine image
door Janine

01 Maart 2021

Ze smeekt huilend om niet gescheiden te worden van haar adoptiemoeder: de video is hartverscheurend
Advertisement

Opgroeien omringd door de liefde van een gezin is het recht van elk kind en hoewel veel kinderen niet de kans hebben om op te groeien bij hun biologische ouders - en dat kan om verschillende redenen gebeuren - hebben sommigen het geluk om onvoorwaardelijke liefde te ontvangen van adoptieouders. Er ontstaat een band tussen ouders en kinderen die verder gaat dan de biologische band: het is een diepere band, die misschien alleen beelden volledig kunnen beschrijven. Deze video legt een hartverscheurende scène vast: het 5-jarige meisje wordt uit de armen van haar adoptiemoeder gerukt.

via tribuna

Advertisement
Elparechecritico/twitter

Elparechecritico/twitter

Het kind, dat door haar biologische ouders in Aruca - in Colombia - in het ziekenhuis was achtergelaten, kreeg de kans om een nieuwe start te maken dankzij Edelmira Vivas, de vrouw die haar adopteerde en opvoedde. Hoewel de biologische ouders afwezig waren sinds de geboorte van het kind zonder zich zorgen te maken over haar situatie, besloot de vader op een dag de voogdij op te eisen en het Colombiaanse Family Welfare Institute heeft de voogdij overgedragen aan de biologische ouders. Een van de getuigen van de gebeurtenis registreerde het moment met zijn mobiele telefoon en de video, die snel op het net begon te circuleren, wekte verontwaardiging op.

Advertisement
Elparechecritico/twitter

Elparechecritico/twitter

Edelmira en het kleine meisje hebben een speciale band ontwikkeld en de video toont het meisje dat huilt en smeekt om niet gescheiden te worden van de vrouw, wier wanhoop overduidelijk is. De twee omhelzen elkaar in tranen om elkaar gedag te zeggen, terwijl het kind smeekt om haar "niet weg te halen". Vermoedelijk heeft Edelmira niet alle procedures uitgevoerd die nodig zijn om de adoptie van het kind te formaliseren, zodat de biologische ouders de dochter konden “claimen”.

Wat helder en duidelijk is, is dat de minderjarige - ondanks de beslissingen van de autoriteiten te moeten ondergaan - bij de vrouw wil blijven die haar heeft opgevoed. Edelmira doet een beroep op het netwerk voor hulp, ze hoopt juridisch advies te kunnen krijgen en het kind terug te krijgen, dat ze in alle opzichten als haar dochter beschouwt: de vrouw wil dat recht wordt gedaan.

De video wekte emotie en verontwaardiging op en de vragen die gebruikers zichzelf stellen zijn talrijk: tellen de wensen van het kind niet mee? Met wat voor lef claimen biologische ouders hun dochter nadat ze haar in de steek hebben gelaten? Wat kan Edelmira doen om de voogdij terug te krijgen?

Advertisement