"Als ik oud ben, wil ik naar een bejaardentehuis": een gedachte die het debat op gang brengt

Janine image
door Janine

01 Maart 2021

"Als ik oud ben, wil ik naar een bejaardentehuis": een gedachte die het debat op gang brengt
Advertisement

De zorg voor ouderen, vooral degenen die voortdurend aandacht nodig hebben omdat ze niet langer zelfvoorzienend zijn, is altijd een veelbesproken onderwerp geweest dat op verschillende fronten tot discussies leidt. Aan de ene kant drukken veel mensen de wens uit om oud te worden door te vertrouwen op de genegenheid en zorg van hun familie, oftewel hun kinderen en kleinkinderen, maar aan de andere kant zijn er ook mensen die nooit een last voor hun kinderen zouden willen worden. Er zijn mensen die hopen “te gaan” voordat ze niet langer zelfvoorzienend zijn en er zijn mensen die direct naar een bejaardentehuis willen verhuizen. Een gebruiker in het bijzonder zei dat hij er heel overtuigd van was: "Als ik oud ben, wil ik naar een bejaardentehuis".

Advertisement
Pixy

Pixy

“Kun je je voorstellen dat je eigen kinderen op een dag gedwongen zullen worden om je luier te verschonen?' vraagt ​​de gebruiker het virtuele publiek van Reddit, geschokt, alleen al om de gedachte. En zeg niet dat het verwisselen van de luier voor een baby van 6 maanden hetzelfde is als het verschonen van een 80-jarige man: het is niet hetzelfde, want ouderen worden diep vernederd door deze noodzakelijke behandeling. Zou het dan niet voor iedereen eerlijker zijn als een externe persoon, gespecialiseerd in verpleging, bepaalde zorg en behoeften biedt?

De gebruiker in kwestie kwam tot de conclusie dat hij de voorkeur gaf aan een fatsoenlijk bejaardentehuis boven het verlies van waardigheid in het bijzijn van zijn kinderen op latere leeftijd. Kinderen en kleinkinderen die in ieder geval al met grote moeite hun leven leiden en hun gezin moeten runnen. Hier een extra last aan toevoegen, lijkt de auteur van deze controversiële post niet te overtuigen.

Advertisement
Pexels

Pexels

Met zijn tussenkomst wil de gebruiker proberen de keuze van het bejaardentehuis te normaliseren als een optimistische oplossing, waar iedereen het mee eens kan zijn, bejaarde ouders en kinderen. Tegen zijn standpunt in, hebben veel andere gebruikers opgemerkt hoe het economisch gezien onrealistisch is voor de meeste ouderen om daadwerkelijk te kiezen voor een langdurig verblijf in een bejaardentehuis. Om nog maar te zwijgen van het feit dat elk verpleeghuis noodzakelijkerwijs de veiligheid moet garanderen en de waardigheid van elke patiënt intact moet houden, wat helaas niet altijd gebeurt. We kunnen het er zeker over eens zijn dat we geen last voor onze kinderen willen zijn, maar de kwestie lijkt ons veel breder.

Wat vind jij? Schrijf het ons in de comments!

Advertisement