Transmoeder adopteert drie kinderen die door hun ouders zijn afgewezen: ze probeert ze een beter leven te geven

Janine image
door Janine

19 April 2021

Transmoeder adopteert drie kinderen die door hun ouders zijn afgewezen: ze probeert ze een beter leven te geven
Advertisement

Een kind adopteren is nooit gemakkelijk en het papierwerk dat moet worden ondertekend en de bureaucratie die moet worden doorlopen voordat je een kind thuis kunt verwelkomen, verschillen van land tot land. In feite hebben niet alle staten in de wereld dezelfde regels voor de lange procedure voor het indienen van een adoptieverzoek, en tot deze staten behoort zeker ook Brazilië. In het grote Zuid-Amerikaanse land is het helemaal niet gemakkelijk om een ​​kind te adopteren die op zoek is naar een liefdevol gezin, maar Alexya en haar man Roberto zijn erin geslaagd, en ze hebben nog veel meer gedaan.

via UOL

Advertisement
Alexya Salvador/Facebook

Alexya Salvador/Facebook

Maak kennis met Alexya Salvador, een van de allereerste transpriesters in Brazilië; geboren in een heel groot en vooral heel religieus gezin, wist Alexya sinds ze een kind was dat ze niet behoorde tot het geslacht dat haar was opgelegd door Moeder Natuur; dus begon ze op 28-jarige leeftijd officieel met het overgangsproces, onmiddellijk nadat ze met Roberto trouwde. Het transgenderkoppel wist heel goed dat ze geen biologische kinderen konden krijgen, dus wilden ze meteen hun gezin uitbreiden dankzij de mogelijkheid tot adoptie.

Advertisement
Alexya Salvador/Facebook

Alexya Salvador/Facebook

In 2014 slaagden Alexya en Roberto erin om de kleine Gabriel te adopteren, een kind dat in de steek was gelaten door zijn natuurlijke familie: dankzij de komst van het kind werd Alexya de eerste transmoeder die ooit officieel werd geregistreerd door een jeugdrechtbank in Brazilië: het was pas in 2015 toen de adoptie eindelijk officieel werd gemaakt, en het paar wist diep in hun hart dat Gabriel niet de laatste zou zijn die ze zouden verwelkomen…

De rechtbank nam maanden later contact met haar op en vertelde haar dat er een transjongen was die op zoek was naar een nieuw gezin; Alexya en Roberto konden die kans niet missen, en dus hadden ze aanvankelijk een telefoongesprek met de jongen op zoek naar genegenheid en een nieuw huis: "In het telefoongesprek, voordat hij me persoonlijk ontmoette, vroeg hij me: ‘Mamma, wil je meisjeskleren voor me meenemen?' Hij wilde de opvang niet verlaten gekleed als een jongen. Hij vroeg om een ​​jurk, een slipje, een beha. Dat was hem altijd geweigerd..."

Alexya Salvador/Facebook

Alexya Salvador/Facebook

De jongen gebruikte nog steeds zijn jongensnaam met de anderen, maar Alexya wist heel goed dat hij met een nieuwe vrouwelijke naam wilde worden genoemd, en dus vroeg zijn toekomstige moeder hem hoe hij thuis genoemd wilde worden: zijn antwoord was "Ana Marìa"; en zo voegde Ana zich bij de trans-familie en ontmoette ze haar kleine broertje Gabriel. Een unieke familie in Brazilië die echter op het punt stond weer uit te breiden...

In 2019 ging de telefoon van Alexya opnieuw en was het opnieuw de jeugdrechtbank die de adoptie van Dayse voorstelde, een zevenjarig transmeisje dat in voorgaande jaren meerdere keren in de steek gelaten was. Nu is Dayse officieel toegetreden tot de grote familie die is gesticht door Alexya en Roberto, en ze zijn allemaal gelukkiger dan ooit!

Alexya Salvador/Facebook

Alexya Salvador/Facebook

Alexya verklaarde: "Vader en moeder zijn, is niet simpelweg vader en moeder zijn, je moet een roeping hebben. Opvoeden is niet gemakkelijk en mijn drie kinderen hebben een verleden van verlatenheid en geweld. Ana heeft bijvoorbeeld verschillende stellen ontmoet die de adoptie hebben opgegeven omdat ze zich als een meisje gedroeg. Behalve dat ze werd afgewezen door haar biologische familie, werd ze afgewezen door andere gezinnen totdat ze door ons werd geadopteerd."

Het is zeker niet gemakkelijk voor Alexya, maar het kan haar niet langer schelen wat anderen over haar en haar regenboogfamilie zeggen: samen met Roberto en haar drie geadopteerde kinderen vond ze haar roeping, haar doel, ze wist die liefde te geven die ze als kind al wilde geven.

Een echte familie vol genegenheid!

Advertisement