Hij is 84 jaar en zojuist cum laude afgestudeerd: "Ik ben van plan verder te studeren" - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij is 84 jaar en zojuist cum laude…
Hij is 23 en zij 60: elke dag verdedigt hij haar tegen de wrede opmerkingen van de mensen Ze zet een camera bij een kom met water en legt alle dieren vast die haar hebben bezocht

Hij is 84 jaar en zojuist cum laude afgestudeerd: "Ik ben van plan verder te studeren"

15 Juni 2021 • Door Janine
6.237
Advertisement

Het is nooit te laat om een ​​droom te realiseren waar je al zo lang naar verlangt. Zelfs de komst van de derde leeftijd kan ons niet afleiden van het doel dat we willen bereiken, als we vastberaden en vastbesloten zijn, zullen we in staat zijn om veel dingen in het leven te realiseren, ongeacht op welke leeftijd. Bedenk bijvoorbeeld dat Don Felipe, de bejaarde hoofdpersoon van dit prachtige verhaal, op 84-jarige leeftijd zijn diploma behaalde en de hele wereld bewees dat er geen limiet is aan je dromen!

Don Felipe is 84 jaar oud en woont in Mexico, en ondanks zijn leeftijd heeft hij zijn droom nooit willen opgeven: afstuderen in Engineering. Dus toen hij 79 werd, schreef hij zich in aan de Faculteit Procestechniek en Industrieel Management aan de Benemèrita Universidad Autònoma de Puebla en na vijf jaar studeerde hij met de hoogste cijfers af!

De weg is echter nooit gemakkelijk geweest, het was niet eenvoudig om de lessen te volgen met leerlingen van ongeveer 60 jaar jonger dan hij; maar Don Felipe was zo vastbesloten om dat diploma te behalen dat hij geen enkele les miste en een model van zelfbeschikking en veerkracht werd voor de hele universiteit: "De waarheid is dat ik erg blij ben dat ik de studies heb voltooid die de universiteit me heeft toegestaan. Mijn vrouw is ongeveer 15 jaar geleden overleden en ik heb vijf volwassen kinderen, maar slechts twee luisteren naar me. Het leven kan gemakkelijk zijn omdat het in jou zit, in niemand anders dan jij. Gelukkig zie en hoor ik ondanks mijn leeftijd goed. Het leven zelf is louter het lot van een persoon, want als je iets wilt, zul je het krijgen!"

Advertisement

Denk echter niet dat Felipe's studies zonder offers verliepen: in de vijf jaar dat hij elke dag met een rugzak op zijn schouders naar de les ging, is deze 84-jarige man nooit gestopt met het verkopen van de groenten op zijn stuk grond om het collegegeld te betalen. In feite zegt Felipe dat hij van jongs af aan op het land werkte als boer, daarna was hij ook bouwvakker en in 1962 nam hij dienst in de gelederen van het Mexicaanse leger; maar de droom van het behalen van een ingenieursdiploma is altijd het doel geweest dat vroeg of laat moest worden bereikt.

Daarom kunnen we ons alleen maar feliciteren met de geweldige prestatie die deze zeer bijzondere universiteitsstudent heeft geleverd: op de hoge leeftijd van 84 behaalde hij cum laude een diploma en heeft hij de hele wereld geleerd dat het nooit echt te laat is om een ​​droom waar te maken.

Laten we dat nooit vergeten!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt